Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Svet

Slovanski milijonarji in milijarderji na Azurni obali

O bogatih, ki so se raje zatekli na jug Francije in v Monako, kot da bi v Ukrajini prijeli za orožje.
Ukrajinska tajna služba SBU naj bi pred meseci označila najmanj 84 državljanov, ki so pred obvezno mobilizacijo zbežali iz domovine in zdaj prebivajo na osončeni Azurni obali, zlasti v Monaku.

FOTO: Mimi Podkrižnik
Ukrajinska tajna služba SBU naj bi pred meseci označila najmanj 84 državljanov, ki so pred obvezno mobilizacijo zbežali iz domovine in zdaj prebivajo na osončeni Azurni obali, zlasti v Monaku. FOTO: Mimi Podkrižnik
9. 1. 2023 | 10:16
9. 1. 2023 | 10:17
5:17

V nadaljevanju preberite: 

O ruskih oligarhih se v zahodnih medijih vsaj kolikor toliko piše in govori, o ukrajinskih se skorajda ne, kakor da jih sploh ne bi bilo. Ruski bogatini vznemirjajo svet in rojake, zato jih je, odkar je februarja lani izbruhnila vojna v Ukrajini, že kar nekaj omahnilo skozi okno. O ukrajinskih magnatih se ve bolj malo, le tu in tam se v francoskih medijih, denimo, pojavi kaj o »bataljonu Monako«: o multimilijonarjih in milijarderjih, ki so se pred obvezno mobilizacijo umaknili iz Ukrajine na sončno Azurno obalo.      

V vojni nastradajo navadni ljudje, ki nimajo kam. Politika, ki zakuha morijo, poskrbi zase in svoje bližnje, prehitra smrt lovi nedolžne navadneže. Najbogatejši se lahko izmaknejo bombam, dober denar je vendarle ključ, ki odpira vsa vrata. A ne nujno v nedogled.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine