Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Svet

Rusi Srbom tanke, evropska cepiva prepočasi prihajajo na Balkan

EU prepočasna s cepivi, Rusi Srbom donirali cepiva in orožje. Rusija je Srbiji že novembra lani darovala 11 tankov in deset oklepnih transporterjev.
Srbski predsednik Aleksandar Vučić je z zgledno organizacijo cepljenja dosegel tudi številne zunanjepolitične učinke. FOTO: Andrej Isakovic/AFP
Srbski predsednik Aleksandar Vučić je z zgledno organizacijo cepljenja dosegel tudi številne zunanjepolitične učinke. FOTO: Andrej Isakovic/AFP
23. 5. 2021 | 19:26
23. 5. 2021 | 19:43
4:51

V nadaljevanju preberite:


Skupina evropskih poslancev je evropsko komisijo v odprtem pismu okrcala zaradi oklevanja pri dobavi cepiv proti covidu-19 državam na Zahodnem Balkanu.

Bruselj, ki je sicer cepiva začel dobavljati veliko prepozno, je znova pokazal pomanjkanje politične vizije in pri partnerjih v regiji še okrepil občutke odrinjenosti. Srbija, ki je cepljenje izpeljala zgledno, si je pri tem pomagala tudi z donacijami ruskih cepiv, danes pa so jim Rusi v Niš dobavili še donirane oklepnike in tanke.

Da Evropska unija s svojim zanemarjanjem Zahodnega Balkana pušča odprt prostor, na katerem se z velikim veseljem igrajo druge velesile, je ena najpogostejših kritik zanikrnega odnosa Bruslja do jugovzhodnega dvorišča Evrope.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine