Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Svet

Po močnejšem potresu na Japonskem izdali opozorilo pred cunamijem

Potres z magnitudo 6,8 je imel žarišče v morju na severovzhodnem delu države. Popotresni valovi naj ne bi presegli metra višine, vendar pa so oblasti za vsak slučaj takoj ustavile hitri vlak v regiji.
Fotografija je simbolična. FOTO: Sonny Tumbelaka/AFP
Fotografija je simbolična. FOTO: Sonny Tumbelaka/AFP
STA
18. 6. 2019 | 17:20
18. 6. 2019 | 17:20
1:57
Severozahod Japonske je danes stresel potres z magnitudo 6,8, japonske oblasti pa so izdale tudi opozorilo pred cunamijem, poročajo tuje tiskovne agencije. Zaenkrat podatkov o žrtvah ali gmotni škodi ni.



Potres je imel žarišče v morju pred obalo prefekture okrožju Yamagata severno od Tokia, je sporočila japonska meteorološka agencija. Območje je stresel ob 22.22 po lokalnem času, žarišče pa je bilo na globini okoli 10 kilometrov pod površjem.

Ker je imel potres žarišče pod morjem, so oblasti izdale opozorilo pred cunamijem. Popotresni valovi naj sicer ne bi presegli metra višine, vendar pa so oblasti za vsak slučaj takoj ustavile hitri vlak v regiji. Okoli 200 gospodinjstev je ostalo tudi brez elektrike, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Nacionalni elektrooperater NHK je tudi že zagotovil, da vse japonske jedrske elektrarne delujejo normalno, da pa tiste, ki so blizu epicentra potresa, pozorno spremljajo.



Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine