Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Svet

Odpuščanja v Wolfsburgu?

V zadnjih tednih so se pojavila ugibanja o zmanjšanju delovnih mest v okviru osrednje blagovne znamke Volkwagen Passenger Cars za približno 30.000.
Glavna tovarna VW v Wolfsburgu trenutno deluje v omejenem obsegu. FOTO: Aly Song/Reuters
Glavna tovarna VW v Wolfsburgu trenutno deluje v omejenem obsegu. FOTO: Aly Song/Reuters
31. 10. 2021 | 08:47
1:39

Izvršni direktor nemškega avtomobilskega velikana Volkswagen Herbert Diess je med razpravo o prihodnosti glavne tovarne v severnonemškem mestu Wolfsburg dal vedeti, da v prihodnjih letih pričakuje zmanjšanje števila delovnih mest na sedežu avtomobilskega proizvajalca. Manj delovnih mest bo tako v proizvodnji kot v poslovodstvu.

»Moramo biti bolj hitri pri razvoju novih vozil in sprejemanju odločitev,« je besede Diessa povzemala nemška tiskovna agencija dpa. Pri tem je izpostavil konkurenco tovarne ameriškega proizvajalca električnih avtomobilov Tesla na obrobju Berlina.

»To je izziv, s katerim se sooča Wolfsburg,« je dejal in dodal, da mora tovarna postati bolj produktivna. Diess je prepričan, da bo za dosego tega cilja treba zmanjšati število delovnih mest tako v proizvodnji kot tudi v upravi in razvoju.

V zadnjih tednih so se pojavila ugibanja o zmanjšanju delovnih mest v okviru osrednje blagovne znamke Volkwagen Passenger Cars za približno 30.000. Diess konkretnih številk sicer ni želel komentirati. »O tem še ni bilo odločeno,« je zatrdil.

Glavna tovarna v Wolfsburgu trenutno deluje v omejenem obsegu, predvsem na račun težav v dobavnih verigah oz. pri dobavi čipov, je še poročala dpa.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine