Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Svet

Nemčija pozvala svoje državljane, naj zapustijo Libanon

Napetosti med libanonsko šiitsko skupino in Izraelom v zadnjih dneh še naraščajo.
Slovensko ministrstvo za zunanje in evropske zadeve zaradi razmer v državi iz varnostnih razlogov odsvetuje vsa potovanja v Libanon. FOTO: Rabih Daher/AFP
Slovensko ministrstvo za zunanje in evropske zadeve zaradi razmer v državi iz varnostnih razlogov odsvetuje vsa potovanja v Libanon. FOTO: Rabih Daher/AFP
STA
27. 6. 2024 | 10:14
27. 6. 2024 | 10:22
1:59

Nemško zunanje ministrstvo je v sredo pozvalo svoje državljane, naj čim prej zapustijo Libanon zaradi grožnje dodatnega zaostrovanja konflikta med izraelsko vojsko in gibanjem Hezbolah. V zadnjih dneh napetosti med libanonsko šiitsko skupino in Izraelom še naraščajo.

Nemško zunanje ministrstvo je v sredo posodobilo obvestilo pred potovanjem v Libanon s priporočilom, naj nemški državljani nujno zapustijo državo, saj se lahko trenutno »naraščanje napetosti na obmejnem območju z Izraelom v vsakem trenutku še zaostri.«

Ministrstvo je opozorilo tudi pred povečanim tveganjem terorističnih napadov v Libanonu, ki bi lahko prizadeli tujce iz zahodnih držav ali turiste v velikih hotelih.

Nemška zunanja ministrica Annalena Baerbock je že v torek posvarila, da lahko že »napačna presoja« sproži obsežno vojno med Izraelom in Hezbolahom in ob naraščanju napetosti pozvala k »skrajni zadržanosti«.

»Z vsako raketo čez modro črto med Libanonom in Izraelom se povečuje nevarnost, da bi napačna presoja lahko sprožila vročo vojno,« je Baerbockova med obiskom Bejruta zapisala na omrežju X.

Območje ob libanonsko-izraelski meji je od 7. oktobra, ko je izbruhnila vojna v Gazi, prizorišče skorajda vsakodnevnega obstreljevanja med Izraelom in Hezbolahom, ki ga podpira tudi Iran.

Slovensko ministrstvo za zunanje in evropske zadeve zaradi razmer v državi iz varnostnih razlogov odsvetuje vsa potovanja v Libanon.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine