Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Svet

Italija protestira, konca izvoza orožja Izraelu pa ne omenja

Izraelski napadi na pripadnike modrih čelad v Libanonu vznemirjajo Rim.
Mirovna misija ZN na jugu Libanona (Unifil) je bila ustanovljena leta 1978, da bi nadzirala umik izraelske vojske po prvi invaziji Libanona. FOTO: AFP
Mirovna misija ZN na jugu Libanona (Unifil) je bila ustanovljena leta 1978, da bi nadzirala umik izraelske vojske po prvi invaziji Libanona. FOTO: AFP
15. 10. 2024 | 05:00
5:01

V nadaljevanju preberite:

Po pisanju italijanskih medijev je bila Giorgia Meloni odločna, očitala je, da je šlo za resen incident, poklicani Netanjahu pa jo je zavrnil z očitkom, naj se Italijani skupaj z drugimi mirovniki takoj umaknejo z libanonskega juga. Tam bi Izrael rad zgradil obrambni pas, širok od pet do šest kilometrov, s čimer bi preprečili Hezbolahu vdore na izraelsko ozemlje.

Že pred vdorom skozi glavna vrata z dvema tankoma so Izraelci zadnje dni napadli opazovalni stolp, uničili kamere in komunikacijsko opremo, pa tudi razsvetljavo, s tem pa skoraj onemogočili spremljanje dogajanja na libanonskem jugu.

Enote ZN je izraelski premier ocenil kot nekoristno vojsko, ki ima oporišče samo 200 metrov od terorističnih predorov, ki vodijo z libanonskega juga v Izrael. Tam so po trditvah Netanjahuja tudi skladišča orožja in streliva teroristične vojske Hezbolah, pa tudi tega mednarodne sile v toliko letih misije niti odkriti niso zmogle.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine