Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Svet

Facebook spreminja ime

Tehnološki gigant je zamenjal svojo ikonično blagovno znamko z novim imenom in simbolom: Meta.
Menjava loga tehnološkega giganta. FOTO: Justin Sullivan/AFP
Menjava loga tehnološkega giganta. FOTO: Justin Sullivan/AFP
M. B., STA
28. 10. 2021 | 20:59
28. 10. 2021 | 21:48
1:55

Podjetje Facebook je v četrtek naznanilo, da se bo preimenovalo v Meta, poroča agencija Reuters. Za spremembo imena se je tehnološki gigant odločil v času vse glasnejših kritik na račun njegovega algoritma, obnašanja na trgu in nadzora nad zlorabami na družbenem omrežju. 

Izvršni direktor Facebooka Mark Zuckerberg je na konferenci podjetja odločitev za ime pojasnil rekoč, da novo poimenovanje izraža osredotočenost na gradnjo »metavesolja«. Podjetje naj bi bilo po njegovem trenutno namreč preveč povezano le z enim izmed njegovih produktov, ime pa ni več odražalo vsega, kar počnejo in kar nameravajo početi v prihodnosti, je dejal.

image_alt
Facebookov beg v metavesolje

Tehnološki velikan želi vse svoje aplikacije in tehnologije zbrati pod novo blagovno znamko, ne da bi spremenilo strukturo korporacije. Tudi imena spletnih družbenih omrežji oziroma aplikacij Facebook, Instagram in WhatsApp ostajajo ista.

S spremembo imena se poslavlja tudi ikonična slika modre pesti z iztegnjenim palcem, nadomestil jo bo logo modrega simbola neskončnosti. 

Metavesolje je sicer termin, ki izvira iz distopičnega romana Snežni trk Neala Stepehnsona, objavljenega leta 1992 in se nanaša na skupni virtualni prostor.

Podjetje je nedavno pretresel škandal, potem ko je žvižgačka Frances Haugen predala zajeten kup internih dokumentov najprej Wall Street Journalu, nato pa še drugim medijem, ki sedaj objavljajo neprijetne podrobnosti. Gre za navedbe, da se vodstvo podjetja osredotoča le na dobiček in zanemarja škodljive posledice svojih storitev za posameznike in družbe.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine