Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Svet

Elon Musk ne more iz svoje kože: regulatorjem se znova posmehuje

Na twitterju je komisijo SEC preimenoval v »komisijo za bogatenje prodajalcev na kratko«.
Elon Musk FOTO: Charles Sykes/Invision/AP
Elon Musk FOTO: Charles Sykes/Invision/AP
S. S.
5. 10. 2018 | 07:35
5. 10. 2018 | 07:42
1:39
Šef Tesle Elon Musk se je le nekaj dni po dogovoru glede obtožb o zavajanju posmehoval iz ameriških regulatorjev, ki so se spravili nanj zaradi spornega tvita o zagotovljenem financiranju umika delnic Tesle z borze po ceni 420 dolarjev na delnico.

Tudi tokrat je svojo (novo) bitko sprožil prek twitterja. Ameriško komisijo za vrednostne papirje in borzo (SEC) je preimenoval v »komisijo za bogatenje prodajalcev na kratko« in jih »pohvalil«, da izredno dobro delajo.



Musk se je po vloženi tožbi strinjal, da sestopi z mesta predsednika upravnega odbora, a ostaja glavni menedžer družbe, prav tako bo plačal 20 milijonov dolarjev. SEC se na njegove tvite ni odzval.

Po avgustovskem tvitu so številni prodajalci na kratko potožili, da so izgubili milijone. Tako imenovana kratka prodaja je prodaja delnic, ki jih prodajalec niti nima na računu, ampak proda delnice, ki si jih izposodi od borznega posrednika ali banke, nato pa jih, ko cena delnice pade, znova kupi. Da takih prodajalec Musk ne mara, je dobro znano. Nekoč jih je oklical za »butce, ki želijo umreti«. 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine