Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Svet

Ekstremizem cveti na spletu in v osami

Covid-19 je samo še okrepil dolgoletni trend premikanja ekstremističnega diskurza iz fizičnega v virtualno okolje.
Norveški premier Jonas Gahr Støre se je med obiskom Kongsberga prejšnji teden poklonil žrtvam nedavnega napada. Foto: Terje Bendiksby/NTB/REUTERS
Norveški premier Jonas Gahr Støre se je med obiskom Kongsberga prejšnji teden poklonil žrtvam nedavnega napada. Foto: Terje Bendiksby/NTB/REUTERS
22. 10. 2021 | 19:12
22. 10. 2021 | 22:10
4:52

V nadaljevanju preberite:

Preiskavi napadov, ki sta prejšnji teden pretresla Norveško in v Združeno kraljestvo, še nista zaključeni, toda nobeno presenečenje ne bi bilo, če bi pri obeh ugotovili, da je pomembno vlogo pri dejanjih storilcev odigrala pandemija covida-19.

Britanske oblasti so dokaj hitro prišle do zaključka, da Ali Harbi Ali, osumljenec za umor konservativnega poslanca Davida Amessa, ni nič drugega kot še en primer radikaliziranega posameznika, ki se je z nekaj sreče uspel izogniti odkritju.

Petindvajsetletni britanski državljan somalijskega porekla se je v četrtek prvič pojavil na sodišču, kjer je lahko slišal, da mu tožilstvo v obtožnici poleg poslančevega umora očita pripravo terorističnih dejanj, v sklopu katerih naj bi načrtoval umora še dveh neimenovanih članov britanskega parlamentaa. Toda vprašanje, na katerega na Otoku še vedno iščejo odgovor, je, kaj vse je pripomoglo k osumljenčevi radikalizaciji.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine