Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Svet

Dubajska princesa Haja se menda skriva v vili v Londonu

Haja se boji za svoje življenje in je pobegnila v London, kjer se pripravlja na pravno borbo s svojim možem.
Princesa Haja je zapustila moža, kar je za kraljeve kroge v Emiratih izjemno redek dogodek. FOTO: Ashraf Mohammad Mohammad Alamra/Reuters
Princesa Haja je zapustila moža, kar je za kraljeve kroge v Emiratih izjemno redek dogodek. FOTO: Ashraf Mohammad Mohammad Alamra/Reuters
S. S.
4. 7. 2019 | 08:37
4. 7. 2019 | 08:52
2:50
Princesa Haja Bint Husein, šesta žena dubajskega emirja in premiera Združenih arabskih emiratov, šejka Mohameda Bin Rašida Al Maktuma, se skriva v sto milijonov evrov vredni vili v Londonu, navajajo britanski mediji, ki so se te dni razpisali o pobegu princese iz zlate kletke. Zapustiti moža v kraljevih krogih v Emiratih je namreč izjemno redek dogodek.

Viri so za britanski BBC povedali, da se Haja, hčerka pokojnega jordanskega kralja Huseina in polsestra aktualnega kralja Abdulaha II., boji za svoje življenje in se pripravlja na pravni boj proti svojemu možu.

Šejk Mohamed Bin Rašid Al Maktum in princesa Haja.<br />
FOTO: Christopher Pike/Reuters
Šejk Mohamed Bin Rašid Al Maktum in princesa Haja.
FOTO: Christopher Pike/Reuters


Velika Britanija princesi ni tuja, saj se je tam šolala na dveh zasebnih šolah, na univerzi v Oxfordu je nato študirala politične vede, filozofijo in ekonomijo. Princesa, ki ji je pri treh letih mama umrla v strmoglavljenju helikopterja, je navdušena nad konji in konjskimi dirkami, Jordanijo je tudi zastopala v jahanju na olimpijskih igrah v Sydneyju. Sicer je tudi navdušena nad sokolstvom, streljanjem in težko mehanizacijo, menda je, kot je sama večkrat poudarila, edina ženska v Jordaniji, ki ima vozniški izpit za tovornjake, navaja BBC.

Leta 2004 se je takrat 30-letnica poročila s takrat 53-letnim šejkom, ki ima skupno šest žena in menda kar 23 otrok. Pogosto se je Haja hvalila z dobrim zakonom in ljubečim možem, a očitno tudi v raju ni vse rajsko.

Lani je ogromno prahu dvignila šejkova hči Latifa, ki je pobegnila od doma in po videoposnetku svetu razlagala o pomanjkanju svobode izbire in zlorabah. Emirjevi specialci so jo nato kmalu prestregli pred obalo Indije in jo prisilno odpeljali domov. Oblasti v Dubaju so nato hitele pojasnjevati, da s princeso lepo ravnajo in da je na varnem, Haja pa je takrat poudarila, da so se stvari odmaknile daleč od resnice.

Šejk in Haja sta znanca britanske kraljeve družine. FOTO: Reuters
Šejk in Haja sta znanca britanske kraljeve družine. FOTO: Reuters


Zdaj pa, kot so viri pojasnili za BBC, je princesa Haja izvedela »neugodna« dejstva o poskusu pobega in da je bila pod vse bolj sovražnim pritiskom moževe družine. Ker se ni več počutila varno, je zbežala najprej v Nemčijo, nato na Otok.

Njen mož se uradno ni odzval na dogajanje, je pa na instagramu 10. junija izpostavil žensko, ki ga je »izdala in prevarala«. Ali je govoril o princesi Haji, ni mogoče potrditi.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine