Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Svet

Voditelja BBC obtožujejo, da je mladoletnici plačal za eksplicitne fotografije

»Zelo znan« voditelj naj bi najstnici za seksualno eksplicitne fotografije plačal več kot 35.000 funtov (več kot 41.009 evrov).
FOTO: Henry Nicholls/AFP
FOTO: Henry Nicholls/AFP
V. U.
9. 7. 2023 | 13:10
9. 7. 2023 | 13:57
1:55

BBC je sporočil, da zelo resno obravnava trditev, da je eden izmed njegovih voditeljev mladoletnici plačeval za seksualno eksplicitne fotografije. Voditelj ostaja anonimen, a naj bi šlo za znano televizijsko osebnost. The Sun je navedel, da je najstnici plačal več kot 35.000 funtov, kar je več kot 41.000 evrov.

Plačevanje se je začelo, ko je bilo dekle staro 17 let, njena mati je povedala, da je denar očitno šel za mamila. »Ko ga vidim na televiziji, mi postane slabo. Tega moškega z BBC obsojam, da je uničil življenje mojega otroka,« je izjavila sodeč po Sunu. Dekle je sedaj staro 20 let, po besedah matere je v treh letih postalo odvisno od kokaina.

Tabloidu je navedla tudi, da je videla prilive na hčerin bančni račun s strani voditelja, tudi do 5.000 funtov naenkrat, prav tako tudi del video klica, v katerem je bil le v spodnjicah. Na BBC naj bi se družina maja že obrnila.

BBC je danes zaradi teh navedb napovedal izredno srečanje svojega vodstva s sekretarko za kulturo, medije in šport Združenega kraljestva Lucy Frazer.

Objava je sicer povzročila pritisk na več sodelavcev BBC. Vrstijo se njihove objave na družbenih omrežjih, v katerih morajo zagotavljati, da neimenovani voditelj niso oni.

 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine