Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Slovenija

Z vstopom v politiko so za vedno ožigosani

Le redki z uspešno kariero bodo še šli v politiko, če to zaznamuje vso njihovo nadaljnje poklicno delovanje, pravi Anja Kopač, po novem zaposlena na NIJZ.
Matjaž Han, pred katerim je sanacija SD,  v družbi treh nekdanjih kadrov inštituta 1.maj.  FOTO: Matej Družnik
Matjaž Han, pred katerim je sanacija SD,  v družbi treh nekdanjih kadrov inštituta 1.maj.  FOTO: Matej Družnik

V nadaljevanju preberite:

Spletna stran je v prenovi, se nam je izpisalo, ko smo skušali preveriti, kaj je ostalo od Inštituta 1. maj, ki sta ga konec leta 2022 ustanovila takratna predsednica SD Tanja Fajon in glavni tajnik stranke Klemen Žibert; oba nista več na teh funkcijah. Inštitut je bil ustanovljen na nekdanjem sedežu SD v vili na Levstikovi v Ljubljani in je stranki plačeval 13.500 evrov najemnine na mesec, pojavili so se tudi očitki o obvodnem financiranju stranke. Na inštitutu je dobilo zaposlitev nekaj strankinih kadrov, ki pa so se po aferi z nakupom stavbe na Litijski cesti in prekinitvi pogodbe s SD umaknili in si našli službe drugje.

Ena od tistih, ki so si po aferi Litijska poiskali novo službo, je nekdanja ministrica za delo Anja Kopač. Z inštituta je odšla na Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ), ki ga vodi njen strankarski kolega Branko Gabrovec. Kako je dobila službo? O doživljenjski ožigosanosti govori še en minister, tretji pa, da se do nekdanjih politikov mediji obnašamo, kot da so kanta za smeti.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine