Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Urška Klakočar Zupančič: Težko verjamem, da me boste videli na listi za evropske volitve

S predsednico državnega zbora smo v podkastu Moč politike potegnili črto pod letom 2023.
Podkast - Urška Klakočar Zupančič 22.12.2023 Foto Blaz Samec
Podkast - Urška Klakočar Zupančič 22.12.2023 Foto Blaz Samec
24. 12. 2023 | 19:00
24. 12. 2023 | 19:34
2:33

S predsednico državnega zbora Urško Klakočar Zupančič smo po zadnji seji državnega zbora v Delovem podkastu Moč politike potegnili črto pod letom, ki je bilo zanjo, za Gibanje Svoboda in za predsednika te stranke Roberta Goloba še učno leto. Govorili smo tudi o njunem odnosu pa o tem, kakšen odnos imata vlada in njen predsednik do državnega zbora, kjer ga na slavnostni seji znova ni bilo, nato je bil na državni proslavi govorec.

Pritrdila je, da je bila zanjo seja sveta Gibanja Svoboda, na kateri je sama odstopila kot podpredsednica stranke, izključena pa sta bila Mojca Šetinc Pašek in Robert Pavšič, ena težjih lekcij. Bo pristala na kandidaturo na evropskih volitvah na listi svoje stranke? »Pomagala bom pri evropskih volitvah, kolikor bom lahko. O tem, ali bom na listi, se bomo še pogovarjali, vendar težko verjamem, da me boste videli na njej,« je odgovorila.

Pogovarjali smo se tudi o obeh parlamentarnih preiskovalnih komisijah, ki ju vodita poslanca Gibanja Svoboda in ju spremljajo številni očitki, tudi o kompromitiranosti – nazadnje se je parlamentarna zakonodajna-pravna služba opozorila na nesprejemljivost sodelovanja nekdanjega državnega sekretarja, ki je pred njo nastopil kot priča.

image_alt
Kontaminirana preiskava Gibanja Svoboda

Ali opomine na sejah državnega zbora predvsem deli opozicijskim poslancem in kako to, da ga ni podelila Delu, ki je na družbenih omrežjih objavilo neprimerno karikaturo, na kateri je bila ena od upodobljenk tudi ona. Predsednica republike in zunanja ministrica sta nezadovoljstvo namreč javno izrazili. »Razumem ju, a sama se s temi stvarmi ne ukvarjam. Razumela sem satiro,« je dejala in opomnila, da so jo tudi že karali, ker je dejala, da ni feministka. Tudi to, ali še vedno trdi enako, smo jo vprašali. Za karikaturo je še dejala, da se ji ni zdela tako zlonamerna ali škodljiva, da bi se morala oglasiti.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine