Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Slovenija

Tudi policisti se starajo, a imajo kadrovski načrt

Zaradi staranja kadrov policija deluje utrujeno, toda po zagotovilih odgovornih je sistem stabilen in zmore zagotavljati varnost.
Policija se je pri kadrovanju prilagodila duhu sodobnega časa, tatuji na telesu niso več ovira za delo v policiji. Foto Leon Vidic
Policija se je pri kadrovanju prilagodila duhu sodobnega časa, tatuji na telesu niso več ovira za delo v policiji. Foto Leon Vidic
9. 10. 2024 | 05:00
4:24

V nadaljevanju preberite:

Podobno kot vsi drugi delodajalci se tudi slovenska policija spoprijema s kadrovskimi izzivi, med ključnimi težavami sta staranje kadrov in nadomeščanje ljudi, ki se upokojijo, s svežimi silami. V dobrih gospodarskih razmerah je konkurenca na trgu dela ostra, zato skušajo v vodstvu policije pri svojih pristopih za prepričevanje mladih biti čim bolj inovativni in prilagodljivi.

Odmevni varnostni incidenti, ki so v zadnjem obdobju dvignili precej prahu, zlasti na jugovzhodu Slovenije, kjer so se znova pokazali stari in nikoli rešeni problemi v povezavi z romsko skupnostjo, so prav tako ponovno odprli vprašanja o učinkovitosti policije, zadostnosti ali nezadostnosti njenih pooblastil in ustreznosti kadrovske sestave.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine