Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Spori zaradi preverjanja pogoja PCT se nadaljujejo

Policisti so posredovali v zdravstveni ustanovi, banki, na bencinskem servisu ...
S Policijske uprave Kranj so sporočili, da so policisti včeraj v štirih primerih posredovali v sporih zaradi preverjanja pogojev PCT. FOTO: Jure Eržen/Delo
S Policijske uprave Kranj so sporočili, da so policisti včeraj v štirih primerih posredovali v sporih zaradi preverjanja pogojev PCT. FOTO: Jure Eržen/Delo
L. Z.
23. 12. 2021 | 09:00
23. 12. 2021 | 09:50
1:50

Zaradi praznične nakupovalne mrzlice in gneče v prodajalnah se je vlada včeraj odločila omejiti dostop kupcev do trgovin. V tistih, kjer se izvajata ponudba in prodaja blaga, bo od danes dovoljena ena stranka na deset kvadratnih metrov površine. Vlada je spremenila tudi odlok o izjemah od karantene na domu po visoko tveganem stiku s povzročiteljem covida-19. Od danes tako izjema od napotitve v karanteno na domu velja samo še za prebivalce, ki so prejeli poživitveni odmerek cepiva.

Ob vsem tem pa seveda ostajajo veljavni tudi preostali ukrepi: od nošenja zaščitnih mask do pogoja PCT (preboleli, cepljeni, testirani). A kot kaže, ima del državljanov še vedno težave z upoštevanjem teh ukrepov.

S Policijske uprave Kranj so sporočili, da so policisti včeraj v štirih primerih posredovali v sporih zaradi preverjanja pogojev PCT. »V eni od bank je bila stranka žaljiva do uslužbenca, ki je preverjal pogoje za vstop. Policisti v njegovem dejanju zbirajo obvestila zaradi suma kršitve javnega reda in miru. V drugem primeru so policisti posredovali v zdravstveni ustanovi, kjer občan ni upošteval ukrepov varnostnika. Enako je bilo tudi na eni od pošt, kjer se stranka ni želela izkazati s potrdilom. Na bencinskem servisu pa si moški ni želel nadeti maske. Oškodovanec je prijavil tudi, da je bil kupec nesramen. Zato policisti postopek vodijo kot prekršek,« so zapisali v sporočilu za javnost in pozvali k dostojnemu vedenju in upoštevanju ukrepov.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine