Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Radojkovič bo še nekaj časa vodil Okolje

Zmeda v občinskem svetu in burno politično dogajanje je vplivalo še na kadrovsko krizo pri izbiri direktorja Okolja Piran
Panorama Pirana Foto Matej Družnik
Panorama Pirana Foto Matej Družnik
9. 4. 2019 | 06:00
3:12
Piran - Nadzorniki se niso odločili za nobenega od 10 kandidatov, ki so izpolnjevali pogoje za direktorja piranskega komunalnega podjetja Okolje Piran. Prvi nadzornik Robert Gregorič nam je pojasnil: »Programi, ki so jih predlagali kandidati, nas niso prepričali. V njih je bilo premalo poudarka finančni sanaciji podjetja, pa tudi iz  kasnejših razgovorov nismo prepričljivo zvedeli, da bi lahko uspešno sanirali zadolženost Okolja.«


Razpis za direktorja Okolja bodo v Piranu ponovili še ta teden, do imenovanja novega direktorja pa bo podjetje vodil dosedanji direktor Alen Radojkovič, kar predvideva 28. člen statuta podjetja. Razpis za direktorja so objavili okoli 20. februarja in Radojkoviču mandat podaljšali že 27. marca, ker mu je tedaj potekel. Radojkovič je povedal, da je zamenjava vodstva logična posledica politične zamenjave v občinskem svetu in županskem kabinetu. »Odločno pa nasprotujem vsem, ki trdijo, da nisem uspešno vodil podjetja. Ko sem kot član uprave prišel v podjetje, leta 2011, je imelo  8,95 milijona prihodkov in za 9,6 milijona evrov obveznosti. Lani smo ustvarili za 10,4 milijona prihodkov, obveznosti pa smo uspeli postopoma znižati na 6,7 milijona evrov. Če mi ne bi preprečili prodaje stare poslovne stavbe na Fornačah in načrtovane gradnje stanovanjskega bloka na Košti v Sečovljah, bi bile obveznosti še dodatno občutno nižje,« je povedal Radojkovič.


 

Kdo je sploh lahko primeren kandidat za vodenje Okolja?


Robert Gregorič je zanikal, da se prijavljeni kandidati, ki so jih zdaj zavrnili, ne bi smeli ponovno prijaviti na nov razpis: »Lahko se bodo prijavili, vendar bodo morali  izpopolniti svoje programe sanacije podjetja.« Gregorič je povedal, da bodo razpis ponovili v istih medijih kot prvič in bodo maja in junija še enkrat obravnavali ter odločali o prvem možu Okolja Piran.
Na prvi razpis se je  prijavilo 14 kandidtaov, od tega jih je 10 izpolnjevalo pogoje. Med njimi so bili tudi sedanji direktor Alen Radojkovič, nekdanji poslanec Marko Ferluga, bivši direktor izolske občinske uprave Marko Uterlechner in Aleš Buležan.  Ko so nadzorniki naredili ožji izbor kandidatov, pa je Aleš Buležan, čeprav je bil v ožjem izboru, odstopil od kandidature. »Odločil sem se, da glede na vse dogajanje v občinskem svetu in burne odzive v občini, zdaj ni bil pravi trenutek. Kolikor vem, je bil moj program dober. Toda, verjetno se ne bom ponovno prijavil, ker bi bilo v tako kratkem času to smešno, če pa sem zdaj odstopil,« je ocenil sedanji direktor občinske uprave Piran Aleš Buležan.
 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine