Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

V Ratečah 41 centimetrov snega, na Kaninu že 145 centimetrov

Zvečer se bodo padavine spet okrepile in ponoči razširile nad vso Slovenijo. Po nižinah v notranjosti bo dež prešel v sneg.
V gorah se je začela prava zima, marsikje je zapadlo že več kot pol metra snega. FOTO: Jure Eržen/Delo
V gorah se je začela prava zima, marsikje je zapadlo že več kot pol metra snega. FOTO: Jure Eržen/Delo
A. I., STA
28. 11. 2021 | 07:19
28. 11. 2021 | 22:08
3:20

Sneg je včeraj ponoči pobelil nekatere kraje predvsem na Gorenjskem. Čez dan se je sicer delno zjasnilo, vendar je prevaldocalo pretežno oblačno vreme s krajevnimi padavinami. Ponoči bo snežilo tudi po nižinah, jutri čez dan pa se bo delno zjasnilo.

V Prometno-informacijskem centru opozarjajo voznike, da so na Gorenjskem, Koroškem in ponekod na Štajerskem ceste zaradi močnega sneženja zasnežene. Zaradi čiščenja in posipanja promet ponekod poteka počasneje. Ponekod je snega že precej; v Ratečah je po podatkih agencije za okolje snežna odeja debela 41 centimetrov, na Kaninu že 145 centimetrov.

Zaradi zimskih razmer je cesta čez prelaz Vršič zaprta, verige pa so obvezne na prelazih Korensko Sedlo, Ljubelj in Jezerski vrh. Ponekod po Sloveniji megla zmanjšuje vidljivost, navaja prometno-informacijski center. Voznike pozivajo, da prilagodijo hitrost vožnje in varnostno razdaljo. 

Medtem se je v gorah začela prava zima, marsikje je zapadlo že več kot pol metra snega. V zadnjih 12 urah je največ snega zapadlo na Zelenici, in sicer 36 centimetrov, skupno ga je tam 71 centimetrov. V Ratečah je v zadnjih 12 urah zapadlo 32 centimetrov snega, skupno ga je 41 centimetrov. Na Kredarici je od sobote zvečer zapadlo 27, skupno pa je tam 85 centimetrov snega. Na Kaninu je v zadnjih 12 urah zapadlo 26 centimetrov snega, skupno ga je tam 145 centimetrov.

Iz Pirana so poročali o o visokem plimovanju morja, aktivirani so bili prostovoljni gasilci.

Jesenice je zasnežilo. FOTO: Prometno-informacijski center
Jesenice je zasnežilo. FOTO: Prometno-informacijski center

Zvečer so se padavine spet okrepile, ponoči pa se bodo razširile nad vso Slovenijo. Po nižinah v notranjosti bo dež prešel v sneg. Jutranje temperature bodo od -3 do 1, ob morju okoli 5 stopinj Celzija. Jutri bo sprva še oblačno, zjutraj bo sneženje ponehalo tudi v južnih krajih. Čez dan se bo delno zjasnilo. Na Primorskem bo pihala večinoma šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 1 do 5, na Primorskem okoli 10 stopinj.

V torek bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Jutro bo mrzlo in po nižinah megleno. V sredo bo na vzhodu še delno jasno, drugod se bo postopno pooblačilo. Pihati bo začel jugozahodni veter, še kažejo podatki Arsa. 

Nad večjim delom Evrope je obsežno ciklonsko območje. V višinah priteka k nam z jugozahodnimi vetrovi vlažen in postopno hladnejši zrak.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine