Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Marko Cegnar novi generalni direktor Pošte Slovenije

Nadzorni svet Pošte Slovenije ga je na položaj imenoval za prihodnje petletno obdobje.
Marko Cegnar. FOTO: Intereuropa
Marko Cegnar. FOTO: Intereuropa
L. Z., STA
21. 10. 2022 | 20:12
21. 10. 2022 | 22:19
2:24

Novi generalni direktor Pošte Slovenije je Marko Cegnar, so na današnji seji sklenili nadzorniki družbe. Petletni mandat bo nastopil 1. novembra. Na položaju bo zamenjal Tomaža Kokota, ki so ga nadzorniki septembra odpoklicali iz poslovno-ekonomskih razlogov.

Z imenovanjem Cegnarja na položaj generalnega direktorja Pošte Slovenije je nadzorni svet po besedah njegove predsednice Urške Kežmah izbral strokovnjaka s področja logistike, ki ima znanja in izkušnje iz kriznega upravljanja procesov in strateškega vodenja, ki so potrebna, da bo družba v zahtevnem konkurenčnem poslovnem okolju lahko zadržala položaj vodilnega ponudnika paketnih storitev v Sloveniji in postala vodilni ponudnik celovitih logističnih storitev v jugovzhodni Evropi.

Novi generalni direktor Pošte Slovenije se je ob imenovanju članom nadzornega sveta zahvalil za zaupanje, so zapisali v sporočilu za javnost.

Cegnar bo na položaju, kot omenjeno, nasledil Kokota. Tega so nadzorniki septembra razrešili s položaja. V zvezi s Kokotovim imenovanjem na mesto generalnega direktorja 1. februarja letos, pred tem je bil od marca lani v.d. direktorja, je bilo precej medijskega poročanja. S položajev so namreč odstopili trije nadzorniki, zadnji po imenovanju Kokota na mesto prvega človeka Pošte, še eden pa je prijavil nedopusten politični pritisk.

Nadzorniki so novega generalnega direktorja iskali tako z identifikacijo ustreznih kandidatov na trgu dela s pomočjo kadrovske agencije, javno objavo prostega delovnega mesta za člana poslovodstva kot tudi z osebnim povabilom h kandidaturi, so po današnji seji nadzornega sveta sporočili iz Pošte.

Kadrovska komisija nadzornega sveta je nadzornemu svetu v ožji izbor posredovala tri kandidate.

Da se na vrhu Pošte obetajo menjave, smo že danes napovedali v Delu.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine