Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Beović: Vlada ne komunicira

Vodja strokovne skupine za covid-19 Bojana Beović meni, da ta ne deluje več.
<strong>Bojana Beović </strong>se namerava v prihodnje posvetiti vodenju Zdravniške zbornice. FOTO: Leon Vidic/Delo
<strong>Bojana Beović </strong>se namerava v prihodnje posvetiti vodenju Zdravniške zbornice. FOTO: Leon Vidic/Delo
16. 12. 2020 | 17:30
16. 12. 2020 | 21:02
1:55
Med čakanjem na odločitev vlade, ob kakšnih omejitvah bomo preživeli božično-novoletne praznike, je javnost vznemirilo sporočilo Bojane Beović, vodje strokovne svetovalne skupine za covid-19, češ da ne uživa več zaupanja vlade.

Pred sejo vlade bi se morali dobiti tudi vsi predsedniki koalicijskih strank, toda udeležbo je zavrnil predsednik Desusa Karel Erjavec, ker »bodo jutri na organih stranke obravnavali položaj stranke Desus v koaliciji«.

Strokovnjaki se sicer zavzemajo, da bi med prazniki državo oziroma vse nenujne dejavnosti za deset dni popolnoma zaprli. Vodja omenjene skupine, infektologinja Bojana Beović, pravi, da se vlada že nekaj dni z njimi ni posvetovala glede ukrepov. Čigava priporočila torej upošteva?

Da želi preoblikovati skupino, ki je že nekajkrat doslej praktično čez noč spremenila stališča, kot denimo o uporabi mask na prostem, minister za zdravje Tomaž Gantar ne skriva. To, da vlada s skupino že nekaj dni ne komunicira, Beovićeva razume, kot da skupina ne deluje več. A z ministrstva za zdravje sporočajo, da za zdaj skupina ostaja v sedanji sestavi. Beovićeva, ki bo v kratkem prevzela vodenje Zdravniške zbornice, namerava zaradi nove funkcije sodelovanje s skupino sicer v vsakem primeru opustiti.

Kako bomo torej vstopili v novo leto 2021? Doktor kemijskih znanosti Roman Jerala se boji, da se bo januarja in februarja, v času drugih respiratornih obolenj, epidemija covida-19 razmahnila. Pri tem ni edini. Dodaja pa, da bo širjenje virusa odvisno od ljudi.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine