Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Kandidat za zdravstvenega ministra Janez Poklukar skozi prvo sito

Poslanci odbora za zdravstvo so njegovo kandidaturo z desetimi glasovi podprli, štirje so bili proti.
Kandidat za ministra za zdravje Janez Poklukar se je danes predstavil v državnem zboru. FOTO: Voranc Vogel/Delo
Kandidat za ministra za zdravje Janez Poklukar se je danes predstavil v državnem zboru. FOTO: Voranc Vogel/Delo
17. 2. 2021 | 17:08
17. 2. 2021 | 23:22
1:33
Z desetimi glasovi za in štirimi proti so poslanci odbora za zdravstvo potrdili Janeza Poklukarja, dosedanjega generalnega direktorja UKC Ljubljana, za novega ministra za zdravje. V državnem zboru bodo o njem razpravljali in glasovali predvidoma v torek, a ni pričakovati drugačnega izida kot v odboru za zdravje.

Proti Poklukarju so glasovali poslanci Levice, ki so tudi javnosti poslali zapis, v katerem ga imenujejo kriznega menedžerja, ki naj bi izvedel sklepno dejanje privatizacije slovenskega zdravstva, čemur v Levici nasprotujejo. Drugi poslanci odbora za zdravje so Poklukarju v osem ur trajajoči seji najprej dobro prisluhnili, potem pa mu dali tudi številne lastne napotke za vodenje zdravstvenega sistema.

Poklukar se je sicer v svoji predstavitvi zavzel za ohranitev javnega zdravstva, tudi ves čas razprave je govoril za ohranitev javnega zdravstva. Res pa je, da odpira vlada Janeza Janše pot privatnemu zdravstvu do javnih sredstev za nujno skrajševanja čakalnih dob po epidemiji.

Janez Poklukar bo tako že peti minister za zdravje v zadnjih treh letih in dvajseti minister za zdravje nasploh. Na političnem parketu se bo preizkusil prvič.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine