Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Glasujejo po svoji vesti, a če nikoli ne upoštevajo stranke, je nekaj narobe

Desus po besedah predsednika Ljuba Jasniča predloga novele zakona o nalezljivih boleznih ob vnovičnem glasovanju ne bo podprl.
Če se nikoli ne upošteva stranke, je pa nekaj narobe, pravi predsednik Desusa Ljubo Jasnič. FOTO: Voranc Vogel/Delo
Če se nikoli ne upošteva stranke, je pa nekaj narobe, pravi predsednik Desusa Ljubo Jasnič. FOTO: Voranc Vogel/Delo
K. S.
13. 7. 2021 | 15:27
13. 7. 2021 | 15:54
1:44
V teh dneh so vse oči uprte v stranko Desus in njene poslance v državnem zboru. Pričakovanja, da bodo po menjavi na vrhu stranke in tudi po nedeljskem glasovanju na referendumu o zakonu o vodah, kjer rezultat ne dopušča dvomov o mnenju volivcev o aktualni oblasti, ti odrekli podporo vladi, so vse glasnejša.

image_alt
Jasnič in Jurša sta se kosilu z Janšo odrekla


Prvi pokazatelj bo že današnje glasovanje o kandidatu za ustavnega sodnika Janezu Kranjc, nato bo sledilo še četrtkovo glasovanje o noveli zakona o demografskem skladu ter vnovično potrjevanje novele zakona o nalezljivih boleznih, na katerega je državni svet včeraj izglasoval veto.

Predsednik stranke Ljubo Jasnič je s poslanci danes opravil razgovor, a konkretnih odgovorov po sestanku ni podal. Kot je pojasnil, se morajo poslanci sami odločiti, kako bodo ravnali v državnem zboru, kako bodo glasovali o posameznih predlogih. »Poslanic zastopajo ljudstvo, glasujejo po svoji vesti. A če se nikoli ne upošteva stranke, je pa nekaj narobe - ali s stranko ali s poslanci,« je dejal Jasnič in dal vedeti, da se to zdaj dogaja v stranki Desus.

Na vprašanje, kako bodo poslanci Desusa glasovali ob vnovičnem potrjevanju zakona o nalezljivih boleznih - po tem, ko je državni svet izglasoval veto, je za sprejem potrebnih 46 glasov - je dejal, da misli, da bodo proti.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine