Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Goran Malenić v tožbo

Nekdanji direktor toži koprski stanovanjski sklad.
<strong>Goran Malenić je moral zapustiti koprski stanovanjski sklad iz poslovnih razlogov.</strong>
<strong>Goran Malenić je moral zapustiti koprski stanovanjski sklad iz poslovnih razlogov.</strong>
10. 10. 2020 | 06:00
10. 10. 2020 | 10:09
2:25
Na koprskem delovnem sodišču je bila včeraj obravnava tožbe nekdanjega direktorja koprskega javnega stanovanjskega sklada Gorana Malenića, ki ga je občinski svet konec lanskega leta razrešil na predlog skladovih nadzornikov. Po razkritju, da je vozil pod vplivom alkohola, je moral oditi iz poslovnih razlogov.

Goran Malenić, ki je v času prejšnjega župana Borisa Popoviča vodil koprski javni stanovanjski sklad, je moral konec lanskega leta uradno zapustiti funkcijo zaradi spornega in neučinkovitega vodenja te občinske ustanove. Povod, da so o tem odločali sprva nadzorniki sklada, potem pa še občinski svetniki, je bila afera, ko so Malenića policisti ustavili med vožnjo pod vplivom alkohola. Kmalu zatem so preplavili splet pretekli posnetki njegovega plesa na mizi v pisarni, ko je naokoli brizgal penino. Malenić se pozivu nadzornikov, naj odstopi, ni hotel ukloniti.

V zgodbo se je vpletel še Robert Šuc, tedanji svetovalec koprskega župana Aleša Bržana, ki naj bi od Malenića z grožnjami zahteval, naj odstopi, in je zaradi tega tudi sam odstopil s funkcije (ostal je na Marjetici Koper).

Skladovi nadzorniki so slednjič predlagali Malenićevo razrešitev zaradi neuresničenega projekta neprofitnih stanovanj, poleg tega pa še zaradi neracionalne porabe denarja za reprezentanco in odvetniške storitve. Njihov predlog je potrdil tudi koprski občinski svet. Malenića je po odstavitvi začasno zamenjala predsednica nadzornega sveta koprskega stanovanjskega sklada Mojca Hilj Trivić. Prejšnji mesec so imenovali novega direktorja – Zlatka Kuštro.

Sklad je trenutno tik pred začetkom gradnje stanovanjskih stolpičev v koprski Šalari – gre za naložbo v partnerstvu z republiškim javnim stanovanjskim skladom. Načrti v prvi fazi predvidevajo 120 stanovanj z neprofitno oziroma stroškovno najemnino. »Na naši listi je trenutno 500 čakajočih, republiški stanovanjski sklad bo v svojem delu projekta dal prednost predvsem mladim,« je dejala Mojca Hilj Trivić. V kratkem se obeta dražba poslovnih prostorov sklada v kompleksu Zeleni park.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine