Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Slovenija

Dvomljiva moč novega ministrstva z več kot 60 zaposlenimi

Ministrstvo za digitalno preobrazbo je brez konkretne strategije in akcijskega načrta, so pa preobrazili sebe, tudi z delno selitvijo v Maribor.
Podjetja iz sektorja informacijsko-komunikacijske tehnologije najbolj pogrešajo akcijski načrt za dvig digitalnih kompetenc med šolsko in delovno populacijo. FOTO: Jože Suhadolnik
Podjetja iz sektorja informacijsko-komunikacijske tehnologije najbolj pogrešajo akcijski načrt za dvig digitalnih kompetenc med šolsko in delovno populacijo. FOTO: Jože Suhadolnik
17. 2. 2023 | 05:00
17. 2. 2023 | 06:52
9:13

V nadaljevanju preberite:

Strategija za digitalizacijo je napisana, a še ni potrjena. V njej ni konkretnih ukrepov, le okvirni cilji. Potem ko je ministrstvo razveljavilo razpis prejšnje vlade za izobraževanje starejših, je obljubilo nove, a teh še ni pripravilo. Podjetja pogrešajo načrt za dvig digitalnih kompetenc, negotovo ostaja tudi črpanje evropskih sredstev, predvidenih za digitalno preobrazbo.

Podjetja iz sektorja informacijsko-komunikacijske tehnologije najbolj pogrešajo akcijski načrt za dvig digitalnih kompetenc med šolsko in delovno populacijo. Vsi se strinjajo, da je treba nemudoma posodobiti učne načrte in vanje vnesti znanje iz računalništva in informatike, a ni enotnega mnenja, kako. Ministrstvo obveznim vsebinam nasprotuje, vendar drugih ukrepov, razen natečajev proti sovražnemu govoru na spletu, še ni pripravilo. Je pa v skladu s koalicijsko pogodbo o decentralizaciji odločilo, da bo del ministrstva preselilo v Maribor, od koder ministrica dr. Emilija Stojmenova Duh prihaja.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine