Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Predstavitvena informacija  |   Slovenija

5 razlogov, zakaj se vse več ljudi odloča za e-študij

E-izobraževanje postaja čedalje bolj priljubljena oblika učenja, saj študentom omogoča fleksibilnost ter prilagoditev njihovemu tempu in načinu življenja.
Izkušeni predavatelji vam pomagajo pri vaši karierni rasti. Foto B&B
Izkušeni predavatelji vam pomagajo pri vaši karierni rasti. Foto B&B
8. 6. 2020 | 09:45
8. 6. 2020 | 09:45
6:26
V nasprotju s klasičnim študijem pa ne ponuja enakih možnosti za razvoj socialnih veščin, zato vam predstavljamo popolno kombinacijo obeh oblik.

V zadnjih nekaj letih e-izobraževanje znatno narašča, saj ponuja cenejše in prilagodljivejše možnosti študija v primerjavi s tradicionalnim izobraževalnim sistemom. Prihranili boste veliko časa, izobraževanje boste lahko opravljali ob delu, po koncu pa boste pridobili diplomo. E-študij je popoln način izobraževanja, saj vzpostavlja ravnovesje med delom, družino in izobraževanjem. 
 
Hkrati pa klasičnega študija ne smemo popolnoma zanemariti, saj ponuja druge prednosti, katerih ob e-študiju morda ne moremo tako zlahka pridobiti. To so mehke veščine in praktična znanja, ki so zelo koristna za prihajajočo kariero. Vsaka oblika izobraževanja prinese prednosti in slabosti, pomembno je le, da izberete tisto, ki najbolj ustreza vašemu življenjskemu slogu. 

Izberite vrsto študija, ki najbolj ustreza vašim življenjskim potrebam. Foto B&B
Izberite vrsto študija, ki najbolj ustreza vašim življenjskim potrebam. Foto B&B

 

E-študij ali klasični študij – kateri je študij prihodnosti


E-študij in klasični študij se pomembno razlikujeta. Vsak ima svoje prednosti in izzive. Klasični študij poleg pridobivanja znanja ponuja veliko dodatnih prednosti, saj boste z obiskovanjem predavanj izmenjali izkušnje, sklenili dragocena prijateljstva in popestrili svoje družabno življenje. Morda se bodo prav prijateljstva iz časa študija spreobrnila v pomembne poslovne vezi v vaši karieri. Pri klasični obliki izobraževanja veliko lažje razvijate mehke veščine, na primer timsko delo, javno nastopanje in vodenje diskusij. Mehke veščine so izredno cenjene pri delodajalcih, zato boste s tovrstnimi spretnostmi zanimivi na trgu dela. 
 
Po drugi strani klasični študij ne ponuja tolikšne prilagodljivosti, kot je značilno za e-izobraževanje. Ustvarite si lahko lasten urnik učenja, ki ga lahko prilagodite drugim obveznostim. Ob e-izobraževanju boste redno nadgrajevali svoje digitalne veščine, ki so ključne v današnjem poslovnem svetu.

E-študij ponuja izobraževanje kjerkoli in kadarkoli. Foto B&B
E-študij ponuja izobraževanje kjerkoli in kadarkoli. Foto B&B

 

Kombinirani študij je popolna alternativa 


V sodobnem izobraževalnem središču B&B so na podlagi prednosti in pomanjkljivosti obeh oblik izobraževanja razvili kombinirani študij, ki združuje le najboljše, saj zajema neposreden stik s predavateljem, mreženje s študijskimi kolegi, razvoj mehkih veščin in prilagodljivost študija od doma. 
 

5 razlogov, zakaj je kombinirani študij idealna izbira 

 

1.Vključuje osebni stik


V nasprotju z doslednim e-študijem kombinirani vključuje osebni stik s svetovalcem in upošteva potrebe vsakega študenta posebej. Pridobili boste študijske kolege, s katerimi bo izobraževanje veliko prijetnejše, kot če bi morali sami premagovati vsak izziv. Stik z osebnim svetovalcem vas bo motiviral, kadar boste potrebovali dodaten zagon. Zaradi njihove izkušenosti in seznanjenosti s programom boste skupaj našli študij, prilagojen vašim potrebam in urniku – na primer opravljanje izpitov takrat, ko vam ustreza, pa naj bo to v času manjših obremenitev na delovnem mestu, zunaj tekmovalne sezone ali med počitnicami. 

Izobraževanje prilagodite lastnim prioritetam. Foto B&B
Izobraževanje prilagodite lastnim prioritetam. Foto B&B

 

2.Timsko delo v manjših skupinah


Mehke veščine so danes najbolj iskana in cenjena lastnost v poslovnem svetu. Kombinirani študij vam omogoča izpopolnjevanje vaših socialnih veščin, koordiniranje partnerjev in vodenje projektov. Skupaj s kolegi sošolci boste razvijali veščine, ki jih po spletu ne morete. Postali boste konkurenčni na trgu delovne sile in tako že med študijem gradili uspešno kariero.
 

3.Poslovno mreženje in navezovanje stikov


Z vključitvijo v program kombiniranega študija boste lahko uživali koristi navezovanja poslovnih stikov. Vaši predavatelji bodo izključno najbolj cenjeni strokovnjaki na svojem področju, ki so v letih pridobivanja izkušenj oblikovali široko mrežo poslovnih stikov. Naučili vas bodo primernega in naravnega navezovanja stikov, s čimer boste razvili potrebno samozavest za karierni napredek. 

Izkušeni predavatelji vam pomagajo pri vaši karierni rasti. Foto B&B
Izkušeni predavatelji vam pomagajo pri vaši karierni rasti. Foto B&B

 

4.Spodbuja kolektivno motivacijo


Spoznali boste študijske kolege, ki se srečujejo z enakimi izzivi kot vi, zato bo priprava na izpite veliko lažja. Z vami bodo delili pomembne informacije, ki so vam morda ušle iz glave. Skupaj boste lahko razvijali ideje in drug drugega motivirali pri učinkovitejšem napredku.
 

5.Vsa gradiva so dostopna na spletu


V nasprotju s klasičnim študijem kombinirano izobraževanje vključuje vse prednosti e-učenja. Ni vam več treba skrbeti za predavanja, ki ste jih zamudili zaradi obveznosti, ali skenirati, fotokopirati zapiskov od sošolcev. Kombinirani študij omogoča učenje takrat, ko vam najbolj ustreza, saj so gradiva na voljo v spletnih učilnicah. V primeru vprašanj ali nejasnosti lahko računate tudi na pomoč predavateljev in organizatorjev, s katerimi boste v stiku po elektronski povezavi. Vsak letnik je oblikovan v spletno skupino, zato si tudi s sošolci lahko izmenjujete izkušnje in znanje s pomočjo forumov.

Če so se vam ob misli na e-študij pojavljali pomisleki in vprašanja, ali je tovrstna oblika izobraževanja primerna za vas, klasična oblika izobraževanj pa zaradi vašega natrpanega urnika preprosto ni izvedljiva, je kombinirani študij prava izbira!
 
VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine