Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Okolje

Preklicana velika požarna ogroženost naravnega okolja na Primorskem

Inšpektorat RS za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami in policija bosta danes prenehala izvajati poostren nadzor.
Požar na Krasu julija FOTO: Voranc Vogel
Požar na Krasu julija FOTO: Voranc Vogel
STA
20. 8. 2024 | 10:58
20. 8. 2024 | 11:39
3:46

Uprava RS za zaščito in reševanje je razglasila prenehanje velike požarne ogroženosti naravnega okolja v 19 občinah obalno-kraške in goriške statistične regije. Inšpektorat RS za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami in policija bosta danes prenehala izvajati poostren nadzor.

Velika požarna ogroženost naravnega okolja je bila razglašena v občinah Koper, Izola, Piran, Ankaran, Ilirska Bistrica, Pivka, Postojna, Sežana, Divača, Hrpelje - Kozina, Komen, Vipava, Ajdovščina, Nova Gorica, Kanal, Brda, Miren - Kostanjevica, Renče - Vogrsko in Šempeter - Vrtojba.

Ukrep je bil na celotnem območju neprekinjeno v veljavi od 10. avgusta, v najbolj ogroženih občinah v slovenski Istri in na Krasu pa že od 17. julija. Po daljšem sušnem obdobju je v noči na nedeljo začelo občasno deževati tudi v teh krajih.

V obdobju razglašene velike požarne ogroženosti je bilo v naravnem okolju prepovedano kuriti, požigati in odmetavati predmete, ki lahko povzročijo požar.

Sprva spremenljivo do pretežno oblačno

Po včerajšnjem in sinočnjem bolj burnem vremenskem dogajanju se bo danes popoldne delno razjasnilo. Še bodo nastale posamezne plohe, lahko tudi zagrmi. Ponekod bo pihal šibak severovzhodnik. Najvišje dnevne temperature bodo od 24 do 30 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

V sredo bo zjutraj ponekod po nižinah megleno ali pa se bo zadrževala nizka oblačnost. Čez dan bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Nastalo bo nekaj ploh in neviht. Prehodno bo zapihal severni do severovzhodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 14 do 20, najvišje dnevne od 24 do 28, na Primorskem do 31 stopinj Celzija.

V četrtek bo povečini sončno, nekaj več oblačnosti bo v gorskem svetu. V petek bo pretežno jasno in spet bolj vroče.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine