Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Črna kronika

Na gradu Borl delavec umrl po padcu z žerjava, dva sta poškodovana

Delavec je padel z žerjava in umrl, dva sta poškodovana sama prišla z žerjava, enega pa so gasilci reševali s pomočjo avtolestve in vrvne tehnike.
Grad Borl. FOTO: Regent Tadej/Delo
Grad Borl. FOTO: Regent Tadej/Delo
M. B., STA
26. 11. 2020 | 19:10
26. 11. 2020 | 19:24
1:54
Danes, malo po četrti uri popoldan je na gradu Borl v občini Cirkulane zgodila nesreča pri delu. Po do doslej znanih podatkih je v nesreči umrl delavec, še dva sta bila poškodovana, so sporočili iz policijske uprave Maribor. Enega od njiju so prepeljali v splošno bolnišnico Ptuj, drugega v UKC Maribor.

Na kraju dogodka so policisti, mariborski kriminalisti, dežurna preiskovalna sodnica Okrožnega sodišča na Ptuju in dežurna državna tožilka na Ptuju. Zaradi noči bodo ogled kraja nesreče nadaljevali jutri. Več informacij o nesreči bo znanih šele po opravljenem ogledu kraja nesreče.

Kot poroča lokalni spletni portal Ptujinfo.com, naj bi se po neuradnih informacijah nesreča zgodila pri pospravljanju žerjava, regionalna cesta Ptuj-Zavrč pa je pri gradu Borl za ves promet zaprta. Pri omenjenem gradu so delavci podjetja Pondus iz Kamnice s podizvajalci zaključevali sanacijo brežine, zidu in terase gradu, vredno okoli 1,5 milijona evrov, dodaja portal.

V ptujskem prostovoljnem gasilskem društvu so jim povedali, da naj bi bili v času dogodka na žerjavu štirje ljudje, do tragedije pa je prišlo, ko so se podesti ob straneh žerjava podrli in začeli drseti po njegovem ogrodju. Portal še navaja, da naj bi pri tem en delavec padel z žerjava in umrl, dva sta poškodovana sama prišla z žerjava, enega pa so gasilci iz Ptuja in Cirkulan reševali s pomočjo avtolestve in vrvne tehnike. 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine