Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Črna kronika

Priprt zdravnik, osumljen umora starejših pacientk

39-letni zdravnik je domnevno v nemški prestolnici ubil štiri pacientke, stare od 72 do 94 let.
Zdravnika so pridržali zaradi suma, da je med 11. junijem in 24. julijem ubil štiri pacientke na njihovih domovih. FOTO: Črt Piksi/Delo
Zdravnika so pridržali zaradi suma, da je med 11. junijem in 24. julijem ubil štiri pacientke na njihovih domovih. FOTO: Črt Piksi/Delo
STA
7. 8. 2024 | 14:43
7. 8. 2024 | 14:50
1:45

V Berlinu so priprli 39-letnega zdravnika zaradi suma, da je v nemški prestolnici ubil štiri pacientke, stare od 72 do 94 let, je danes sporočila policija. Preiskovalci menijo, da je zdravnik za paliativno oskrbo v stanovanjih pacientk nato podtaknil požar, da bi prikril svoj zločin, poročajo tuje tiskovne agencije.

Berlinska policija in državno tožilstvo sta danes sporočila, da so zdravnika pridržali v torek zaradi suma, da je med 11. junijem in 24. julijem na za zdaj še neznan način ubil štiri pacientke na njihovih domovih v okviru svojega dela v službi za oskrbo na domu. Nato je v stanovanjih podtaknil požar, da bi prikril svoj zločin.

V primeru 87-letne ženske, ki naj bi jo ubil 11. junija, je reševalcem žensko sprva uspelo oživiti. Kmalu zatem je umrla v bolnišnici, poroča nemška tiskovna agencija DPA.

Nato naj bi 8. julija ubil 76-letno žensko, a mu ni uspelo zanetiti požara. Njenim sorodnikom je dejal, da je stal pred stanovanjem, ona pa da se ni odzvala na zvonjenje. Ubil je domnevno še 72-letno in 94-letno žensko.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine