Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Črna kronika

Pripeljali so jih pod pretvezo in prisilili v prostitucijo

Trojica iz Slovenije in Srbije je osumljena trgovine z ljudmi. Oškodovanke so iz ekonomsko in socialno šibkega okolja, večinoma iz držav nekdanje Jugoslavije.
FOTO: Leon Vidic/Delo
FOTO: Leon Vidic/Delo
STA
12. 9. 2024 | 12:20
12. 9. 2024 | 12:23
2:40

Mariborski kriminalisti so v okviru dlje časa trajajoče kriminalistične preiskave kaznivih dejanj trgovine z ljudmi izvedli tri sklope hišnih preiskav na območju Maribora in Ljubljane. V preiskavi so ugotovili, da so kazniva dejanja trgovine z ljudmi v sostorilstvu izvrševali trije osumljeni – dva slovenska in en srbski državljan.

Kot so danes sporočili s Policijske uprave (PU) Maribor, sta dva osumljenca pridržana, eden pa je bil priveden k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Mariboru, ki mu je odredil pripor. Osumljeni so skupno šestih kaznivih dejanj trgovine z ljudmi.

Osumljenci so kaznivo dejanje izvajali tako, da so oškodovanke iz ekonomsko in socialno šibkega okolja, večinoma iz držav nekdanje Jugoslavije, s preslepitvijo in pod pretvezo dobro plačanega dela pripeljali v Slovenijo, nato pa jih izkoriščali za prostitucijo, so pojasnili na PU Maribor.

Nastanili so jih v stanovanjih in turističnih apartmajih na območju Maribora in Ljubljane, kjer so pod njihovim stalnim nadzorom, tudi z grožnjami in pod prisilo, nudile spolne storitve proti plačilu, del denarja pa morale izročati osumljenim, ki so si na ta način pridobili najmanj 6600 evrov protipravne premoženjske koristi. Identificiranih je bilo šest žrtev, državljank Slovenije, Srbije in Črne gore.

Eden izmed storilcev je osumljen tudi kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi in postopki v športu ter predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog, so sporočili s PU Maribor.

Za kaznivo dejanje trgovine z ljudmi je po prvem odstavku 113. člena kazenskega zakonika predpisano, da se storilec kaznuje z zaporom od enega do deset let, po drugem odstavku pa z zaporom od treh do 15 let.

Za kaznivo dejanje neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi in postopki v športu ter predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog pa se storilcu lahko izreče kazen zapora od enega do deset let.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine