Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Črna kronika

Policisti izsledili in prijeli spolnega nadlegovalca z območja Izole

19-letnik je ženske nagovarjal k spolnim uslugam in jim za to ponujal denar. Kljub zavrnitvi jih je s silo prijemal ali poskušal prijemati za intimne predele.
Fotografija je simbolična. FOTO: Moni Černe
Fotografija je simbolična. FOTO: Moni Černe
Be. B.
10. 10. 2024 | 11:25
10. 10. 2024 | 11:29
1:54

S Policijske uprave Koper so sporočili, da so prijeli moškega, ki je spolno nadlegoval na območju Izole. Med 2. in 7. oktobrom se je namreč na policijsko postajo Izola zglasilo več oškodovank, prejeli so kar 11 prijav, ki so povedale, da jih je mlajši moški tako podnevi kot ponoči na območju centra Izole zasledoval.

Nagovarjal jih je k spolnim uslugam in jim za to ponujal denar. Kljub njihovi odločni zavrnitvi jih je s silo prijemal ali poskušal prijemati za intimne predele. Po storjenih dejanjih in grožnjah oškodovank, da bodo poklicale policijo, je s kraja pobegnil.

Policisti Policijske postaje Izola so v sodelovanju s kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Koper takoj začeli zadevo preiskovati, na podlagi obvestila občanke pa so v ponedeljek, 7. oktobra, zvečer izsledili in prijeli storilca.

Storilec je v priporu

Storilcu, 19-letnemu državljanu Kosova, so odvzeli prostost zaradi utemeljenega suma storitve več kaznivih dejanj spolnega nasilja, za katera je predpisana kazen zapora do pet let. Po opravljenih nujnih preiskovalnih dejanjih je bil v skladu z zakonom o kazenskem postopku (ZKP) priveden na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku okrožnega sodišča v Kopru, ki je zanj včeraj odredil pripor.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine