Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Črna kronika

Kriminalistični ogled prizorišča požara v Portorožu še ni mogoč

Danes se začenja ocena škode in iskanje vzrokov požara. Lastnik kompleksa je dejal, da je škode za tri milijone evrov.
Zagorelo je v lokalu Alaya v Portorožu. FOTO: Radio Capris 
Zagorelo je v lokalu Alaya v Portorožu. FOTO: Radio Capris 
Be. B., STA
15. 7. 2024 | 07:29
15. 7. 2024 | 14:49
2:22

Potem ko so gasilcem v nedeljo po več urah boja z ognjem le uspelo omejiti in pogasiti požar v kompleksu trgovin in lokalov ob promenadi v središču Portoroža, se danes začenjata ocenjevanje škode in iskanje vzrokov požara. Kriminalisti bi morali opraviti ogled, vendar pa to zaradi izjemne statične nestabilnosti objekta ne bo mogoče, je na novinarski konferenci povedal višji policijski inšpektor s Policijske uprave Koper Jure Griljc.

Kriminalisti in kriminalistični tehniki so danes že prispeli na območje pogorišča, a so ugotovili, da vstop v objekt ni mogoč, saj obstaja nevarnost zrušitve. Objekt si bodo morali najprej ogledali predstavniki gradbene stroke, je na novinarski konferenci pred pogoriščem povedal Griljc. Kot je dodatno pojasnil za STA, še nimajo podatkov, ali bo objekt sploh mogoče obnoviti.

Predvideva se sicer, da bo ogled pogorišča, ko bodo zanj izpolnjeni pogoji, trajali več dni.

Nedeljski požar se je po navedbah medijev sicer začel okoli 11. ure v skladišču lokala Alaya in se kmalu razširil na celoten kompleks. Skoraj sto gasilcev se je trudilo požar omejiti in pogasiti več ur, skupno pa naj bi zgorelo okoli 2000 kvadratnih metrov površine. Lastnik kompleksa je sicer obalni poslovnež Ante Guberac, ki je že v nedeljo sporočil, da je škode za vsaj tri milijone evrov, in obljubil, da bodo do naslednje poletne sezone na istem mestu zgradili nov sodoben objekt.

Piranski župan Andrej Korenika je v nedeljo obiskal območje pogorišča in za medije dejal, da bodo sprva počakali informacijo, koliko časa bodo potekale preiskave, potem pa se bodo z lastnikom poskušali uskladiti, kako bi bilo možno v trajanju poletne sezone objekt čim bolje zaščititi in osnovno sanirati.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine