Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Črna kronika

Pijan voznik kamiona trčil v otroka na neregistriranem mopedu

Za voznika, ki je s kraja nesreče sprva odpeljal, se je izkazalo, da je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola.
Staršem otroka so policisti izdali globo. FOTO: Leon Vidic/Delo
Staršem otroka so policisti izdali globo. FOTO: Leon Vidic/Delo
STA
15. 8. 2024 | 13:45
15. 8. 2024 | 13:45
0:26

V bližini Stične se je v sredo zgodila prometna nesreča, v kateri je voznik tovornega vozila trčil v otroka na mopedu in ga prevozil. Otrok, ki je vozil neregistriran moped, se je pri tem huje poškodoval. Za voznika, ki je s kraja nesreče sprva odpeljal, pa se je izkazalo, da je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola.

Kot so sporočili s Policijske uprave (PU) Ljubljana, se je prometna nesreča zgodila v sredo okoli 19.30. Otrok je vozil neregistriran moped po cesti iz smeri Metnaja proti Stični v občini Ivančna Gorica. Voznik tovornega vozila, ki je pripeljal iz nasprotne smeri, je vanj trčil z bokom in ga prevozil. Voznik tovornega vozila je po trčenju s kraja odpeljal brez ustavljanja.

Policisti so ga kmalu zatem izsledili ter ugotovili, da je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola, imel je 0,83 miligramov alkohola na liter izdihanega zraka. Odredili so mu strokovni pregled, o sumu storitve kaznivega dejanja zapustitve poškodovanca v prometni nesreči brez pomoči pa bodo obvestili pristojno državno tožilstvo.

Staršem otroka pa so policisti izdali globo. Otrok, ki se je v nesreči huje poškodoval, po doslej znanih podatkih ni v življenjski nevarnosti, so še zapisali na PU Ljubljana.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine