Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Črna kronika

Kljub ustrezni opremi se je smrtno ponesrečila 45-letna planinka

Policisti opozarjajo na veliko previdnost v gorah. Tako kot na cesti, so tudi tukaj odločilne malenkosti. 
Komarča. FOTO: Wikipedija
Komarča. FOTO: Wikipedija
P. V.
27. 6. 2019 | 15:08
27. 6. 2019 | 15:24
2:11
Policisti gorske policijske enote so si z bohinjskimi gorskimi reševalci danes ogledali kraj nesreče, kjer se je včeraj zvečer smrtno ponesrečila 45-letna nizozemska planinka. 

Na podlagi do sedaj zbranih podatkov policisti predvidevajo, da je nizozemski državljanki med vračanjem čez Komarčo proti Koči pri Savici na višini okoli 800 metrov zdrsnilo. Pri tem je padla s poti na zelo strmo pobočje z višjim sklanim skokom. Zaradi poškodb je planinka umrla na kraju nesreče. 

Z mesta nesreče jo je odpeljal vojaški helikopter. S Policijske uprave (PU) Kranj so še sporočili, da je bila planinka ustrezno opremljena, pot je bila suha, zaradi kombinacije zemlje in kamenja pa zelo spolzka. 

»​V ogledu kraja so bile ugotovljene še določene nevarnosti, ki sicer niso v povezavi s samo nesrečo, kažejo pa na to, da je pot čez Komarčo zelo nevarna,« je še sporočil Bojan Kos, predstavnik za odnose z javnostmi PU Kranj ter dodal: »Na nekaterih delih čez pot visi drevje, na vsaj enem izpostavljenem in spolzkem mestu se kovinski klin v skali premika in je jeklenica zato nestabilna, iz poti pa ponekod stojijo tudi nizki kovinski deli, ki jih, če kdo ni pozoren, lahko spregleda in hudo pade. Potrebna je velika previdnost in počasna hoja.«

​Po zaključenih aktivnostih na kraju nesreče so policisti gorske policijske enote opravili še razgovor s sedemnajstimi planinci, med katerimi jih 12 ni imelo ustrezne opreme. Med njimi so bili celo planinci, ki so se na pot podali v supergah, nizkih čevljih ter zaprtih sandalih. Predlagali so jim, naj poti ne nadaljujejo, vendar se jih je nekaj kljub opozorilom podalo naprej. Deset planincev je predlogu prisluhnilo ter so se vrnili proti izhodišču. 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine