Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Črna kronika

Goljufal s hrvaškimi apartmaji

Celjan Dejan Pušonjić je menda oglaševal apartmaje, ki niso njegovi.
Goljuf je v svoj žep na lahek način pospravil 1125 evrov.
Goljuf je v svoj žep na lahek način pospravil 1125 evrov.
27. 11. 2018 | 06:00
27. 11. 2018 | 09:33
2:39
Split – Tridesetletnega Dejana Pušonjića iz Celja je splitsko-dalmatinska policijska uprava ovadila zaradi petih kaznivih dejanj goljufije ter poskusa goljufije. Slovenec si je namreč letos, kot poročajo hrvaški mediji, izdelal lažni profil na facebooku pod imenom Ivana Buljić. Fotografije apartmajev iz Omiša, ki niso bili njegovi, je zatem prilepil na svojo stran in jih na veliko oglaševal.

Pušonjić je zapisal, da oddaja dva manjša in pet večjih ter prenovljenih apartmajev v Omišu, letovišču v osrčju Dalmacije. Pri tem je dodal, da bodo imeli njegovi gostje prekrasen pogled na izliv reke Cetine, da so njegovi apartmaji oddaljeni le 50 metrov od prekrasne plaže in da bo vsak gost imel wi-fi, najnovejšo klimatsko napravo in dostop do terase. Vse to naj bi stalo le 35 evrov na dan za manjši in sto evrov na dan za večji apartma. Pušonjić je še dodal, da so apartmaji na naslovu Trg Ivana Raosa 1 in Trg Ivana Raosa 5, za vse zainteresirane pa je priložil še številko svojega računa na Erste bank, ki ga je odprl v njihovi izpostavi na otoku Krk.

Kot poročajo, je Pušonjić v svojo past že kaj kmalu zvabil štiri ženske, ki sprva niso niti pomislile, da so se ujele v klasično prevaro. Na Pušonjićev oglas so se javile Osiječanka, norveška državljanka hrvaškega porekla, Varaždinka in tudi Slovenka. Na Slovenčev račun so v dobri veri takoj nakazale predplačilo, šele pozneje pa so ugotovile, da so postale žrtve prevare. Ko so namreč prišle na naslove omenjenih apartmajev, so ugotovile, da ti resda obstajajo, a so v lasti nekoga drugega, in ne Pušonjića.


Pobral denar in izpuhtel


Goljuf je v svoj žep tako na lahek način pospravil 1125 evrov. In to še preden je Norvežanka, najbrž tudi zato, ker je do Dalmacije morala opraviti kar 1800 kilometrov dolgo potovanje, prijavila goljufijo. Dalmatinski policisti in kriminalisti so nato ugotovili, da je Pušonjić po nakazilih denar dvigoval na Reki in v Crikvenici. Tudi zato je Erste bank že kmalu blokirala Pušonjićev račun, zato nove sporne transakcije niso bile več mogoče.

Po poročanju tamkajšnjih medijev je Pušonjić hrvaškim organom za zdaj nedostopen in ga niso prijeli niti v Sloveniji, ugibajo pa še, da obstaja precejšnja verjetnost, da je naplahtal še več ljudi.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine