Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Črna kronika

Do smrti pretepel mater, nato trdil, da je padla po stopnicah

Zaradi sumljivih okoliščin je bila odrejena obdukcija, ki je pokazala, da je vzrok smrti fizično nasilje.
Vodja kriminalistične policije PU Nova Gorica Marino Pangos je na današnji novinarski konferenci predstavil izsledke kriminalistične preiskave. Foto Pu Nova Gorica
Vodja kriminalistične policije PU Nova Gorica Marino Pangos je na današnji novinarski konferenci predstavil izsledke kriminalistične preiskave. Foto Pu Nova Gorica
Ma. F.
7. 9. 2018 | 14:58
7. 9. 2018 | 15:22
2:09
Novogoriški policisti so bili v torek okoli 9. ure obveščeni, da je v stanovanjski hiši v enem od naselij na območju občine Ajdovščina po stopnicah padla in zaradi poškodb padca umrla starejša oseba. Policisti in kriminalisti so odšli na kraj dogodka, kjer so zbrali prva obvestila.

Zaradi sumljivih okoliščin so kriminalisti nadaljevali s svojimi aktivnostmi in o teh sumih obvestili tudi pristojne pravosodne organe. Kriminalistom so se pridružili tudi strokovnjaki Nacionalnega forenzičnega laboratorija. Dežurna preiskovalna sodnica, ki je prav tako preiskala kraj dogodka, je odredila sodno obdukcijo.

Med preiskavo je bilo ugotovljeno, da se je osumljenec od ene ure zjutraj na dan dogodka večkrat fizično spravil nad 91-letno mater. Po večurnem fizičnem pretepanju žrtve, je le ta zaradi hudih poškodb okoli 8. ure zjutraj umrla. Osumljenec je nato okoli 9. ure poklical reševalce in prijavil, da je starejša oseba padla po stopnicah in ni več kazala znakov življenja. Še pred prihodom policistov in kriminalistov je poskušal in deloma tudi uspel zakriti sledove kaznivega dejanja.

Po dosedanjih ugotovitvah je bil motiv za umor dolgotrajen spor, jeza in sovraštvo.

Zaradi uboja, nasilja v družini (storjenega proti hčerki in 60-letni ženi) ter suma zanemarjanja mladoletne osebe in surovega ravnanja na škodo sedaj 19-letne hčerke, so policisti 68-letnemu osumljencu v torek odvzeli prostost. Na podlagi rezultatov obdukcije in drugih zbranih obvestil so kaznivo dejanje uboja prekvalificirali v dejanje umora. Včeraj je bil osumljenec priveden in izročen v nadaljnji postopek dežurni preiskovalni sodnici, ki je po zaslišanju zanj odredila pripor.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine