Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Črna kronika

Dela ob demontaži žerjava je opravljalo pet oseb

Pristojni nadaljujejo ogled kraja četrtkove nesreče, v kateri je umrl 70-letni delavec iz Maribora; preiskava bo zahtevna in dolgotrajna.
Nesreča ob demontaži žerjava se je zgodila na gradu Borl v občini Cirkulane. FOTO: Tadej Regent/Delo
Nesreča ob demontaži žerjava se je zgodila na gradu Borl v občini Cirkulane. FOTO: Tadej Regent/Delo
Be. B.
27. 11. 2020 | 15:03
27. 11. 2020 | 15:21
1:39
Danes se nadaljuje ogled kraja včerajšnje delovne nesreče ob demontaži žerjava, ki se je zgodila malo po četrti uri popoldne na gradu Borl v občini Cirkulane. V nesreči je umrl 70-letni delavec doma iz Maribora, huje pa sta se poškodovala še 39-letni delavec iz Hrvaške, ki so ga prepeljali v UKC Maribor, in 32-letni moški iz Rač, ki pa so ga prepeljali v Splošno bolnišnico Ptuj. Dela ob demontaži žerjava je sicer opravljalo pet oseb, zaposlenih v slovenskem podjetju, dva delavca se v nesreči nista poškodovala.

Poleg mariborskih kriminalistov in kriminalističnih tehnikov so v ogled kraja nesreče vključeni tudi strokovnjaki nacionalnega forenzičnega laboratorija iz Ljubljane, delovni inšpektor in sodni izvedenec za žerjave. Ker gre za kompleksno preiskavo, bo ugotavljanje vzrokov za nesrečo in poteka dogodkov pri njej, predvidoma trajalo dalj časa, so danes sporočili iz mariborske policijske uprave. 

Pri omenjenem gradu so po pisanju lokalnega portala Ptujinfo.com delavci podjetja Pondus iz Kamnice s podizvajalci zaključevali sanacijo brežine, zidu in terase gradu, vredno okoli 1,5 milijona evrov, poročanje povzema STA.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine