Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Črna kronika

Deklica izgubila nadzor nad kolesom in nesrečno padla

Tožilstvo je krivdo pripisalo vzdrževalcem spornega cestnega odseka v celjskem podjetju Vo-Ka.
Deklica je umrla na cesti s poškodovano bankino. FOTO: Primož Škerl
Deklica je umrla na cesti s poškodovano bankino. FOTO: Primož Škerl
13. 9. 2022 | 06:30
4:37

V nadaljevanju preberite:

Zaradi neurejene in neoznačene udarne jame na bankini naj bi leta 2015 leti umrla sedemletna Nastja, ki se je z očetom in starejšo sestro s kolesom z nedeljskega izleta vračala proti domu v Brezovi. Izgubila je namreč nadzor in nesrečno padla. Tožilstvo je na zatožno klop posadilo vzdrževalce ceste.

Z zaslišanjem nekaterih prič se je na celjskem sodišču nadaljevalo sojenje zaposlenim v podjetju Vodo­vod-Kanalizacija (Vo-Ka) Celje Matjažu Kapitlerju, Darku Esihu in cestnemu pregledniku Marjanu Ograjšku, ki jim tožilstvo očita, da so v začetku julija 2015 opustili nadzor v cestnem prometu.

Deklico je takrat zaneslo na bankino in zatem še v udarno jamo, pri tem pa je izgubila nadzor nad kolesom. Padla je tako nesrečno, da se je s trebuhom nasadila na krmilo kolesa. Umrla je na poti v celjsko bolnišnico.

Vsi trije zaposleni v družbi Vo-Ka nesrečo močno obžalujejo, a so na sodišču v pisnih zagovorih krivdo zavrnili in poudarili, da je šlo po njihovem za splet nesrečnih okoliščin. Dejali so tudi, da številna neurja lokalnim cestam tisto leto res niso prizanašala, a da to ni bil vzrok nesreče.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine