Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Vizualna umetnost

Včasih mora glavno besedo imeti umetnost

Največji inovacijski projekt v zgodovini človeštva moramo biti mi sami, pravi umetniški vodja Ars Electronice Gerfried Stocker.
Novogoriška umetnostna akademija k temi letošnje Ars Electronice pristopa s prizorom rajskega vrta, ustvarjenim med raziskovanjem divje narave. FOTO: Vanda Ljumović
Novogoriška umetnostna akademija k temi letošnje Ars Electronice pristopa s prizorom rajskega vrta, ustvarjenim med raziskovanjem divje narave. FOTO: Vanda Ljumović
5. 9. 2022 | 07:25
19. 10. 2022 | 20:58
12:37

V nadaljevanju preberite:

Drugačno življenje je možno – ampak kako? se sprašuje letošnja edicija festivala umetnosti, tehnologije in družbe Ars Electronica v Linzu, ki bo med 7. in 11. septembrom. Odgovore iščejo v sklopu teme Dobrodošli na planetu B, s tezo, da planeta B res ni in da rešitev podnebne krize ni v begu na druge konce vesolja, temveč v spremembah prav tu, kjer smo.

Imamo okvirne podatke o tem, kakšen bo naš planet, če ne ukrepamo – od prvih opozoril medvladnega foruma za podnebne spremembe (IPCC) je minilo že trideset let – je v nagovoru zapisal umetniški vodja Ars Electronice Gerfried Stocker. A kakšen bo svet, ko bomo ukrepe uvedli, kakšne tehnologije moramo za to razviti ter kakšne gospodarske, družbene in demokratične spremembe jih bodo pospremile?

Med sodelujočimi bodo tudi slovenski umetniki Robertina Šebjanič s projektom Echinoidea Future Adriatic Sensing, Dorotea Dolinšek z delom TerraPort, Maja Smrekar v sodelovanju z Jonasom Jørgensnom iz Danske s projektom !brute_force – Soft Resilience ter Zoran Srdić Janežič s projektom Biobot: AI ARThropods. V okviru programa Campus, kjer se bo predstavilo več kot dvajset umetniških univerz z vsega sveta, pa bo gostovala akademija umetnosti novogoriške univerze.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine