Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Razno

Vaje v vrednotenju in zbiranju umetniške keramike

Mednarodni trienale keramike Unicum predstavlja 64 del umetnikov iz 30 držav – Družijo jih inovativni tehnološki in likovni prijemi.
Velimir Vukićević: Srce je osamljen lovec, 2022 (častna nagrada Unicum 2023) FOTO: Vladimir Popović
Velimir Vukićević: Srce je osamljen lovec, 2022 (častna nagrada Unicum 2023) FOTO: Vladimir Popović
11. 9. 2023 | 09:37
11:22

V nadaljevanju preberite: 

Po zatonu industrije uporabne keramike – na področju tradicionalne keramike je pri nas aktivna le še peščica ustvarjalcev – slovenski prostor doživ­lja razcvet studijske prakse izdelovanja maloserijske uporabne in umetniške keramike. Slednjo že več kot desetletje spodbuja Unicum. Razstava Keramika danes je v Narodnem muzeju Slovenije (NMS) na ogled do 30. septembra.

»Pri pregledovanju del je zanimivo predvsem, da je danes ločnica med uporabno keramiko in kiparstvom v keramiki zabrisana. V zadnjih letih je precej več konceptualnih rešitev, te pa najpogosteje kombinirajo oboje, tako uporabno keramiko kot instalacijo. Pojavlja se še en koncept sodobne umet­nosti, ki prej ni bil tako zaznaven, in sicer performans. Objekti so pogosto sočasno skulpture in uporabni predmeti, vsebina je povezana s konceptom, interakcija poteka performativno,« je poudarila Mateja Kos Zabel.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine