Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Oder

Prostor, ki ne bi bil političen, ne obstaja

Goran Injac pravi, da provokacija v umetnosti ni sama sebi namen, ampak je način glasnega razpravljanja, krik, ki spodbuja k refleksiji.
Goran Injac: »S tistim, kar počnete, zmeraj predstavljate določen sistem vrednot in to je tisto, kar je politično.« Foto Jože Suhadolnik
Goran Injac: »S tistim, kar počnete, zmeraj predstavljate določen sistem vrednot in to je tisto, kar je politično.« Foto Jože Suhadolnik
22. 9. 2021 | 08:00
22. 9. 2021 | 11:26
9:26

V nadaljevanju preberite:


Umetniški vodja Slovenskega mladinskega gledališča Goran Injac upa, kot je povedal na predstavitvi načrtov SMG, na »izredno živo sezono, izvedeno v živo«. SMG bo ponudilo šest premiernih predstav in še dve, ki zaradi pandemije še nista imeli priložnosti biti predstavljeni ljubljanskemu občinstvu.

Med napovedanimi premierami so dela Svoje usode krojači, avtorski projekt v okviru programa Mlado Mladinsko v režiji Ane Duša, Zelda, koncept in scenarij interaktivne uprizoritve podpisuje Varja Hrvatin, Vročina v režiji Žige Divjaka, koprodukcija med SMG, festivalom Štajerska jesen in zavodom Maska (premiera na festivalu Steirischer Herbst bo v Gradcu ta petek, ljubljanska oktobra), Norišnica, d. o. o., Joeja Ortona v režiji Vita Tauferja, Pojedina pri Trimalhionu, predstava po motivih Petronijevega Satirikona v režiji srbske režiserke Bojane Lazić, in TV-mreža Paddyja Chayefskyja in Leeja Halla v režiji Matjaža Pograjca.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine