Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Glasba

Panonski mornar se spet vrača

Đorđe Balašević: V nedeljo bo nastopil v Cankarjevem domu
Đorđe Balašević premore očarljive zgodbe.<br />
Foto: Roman Šipić
Đorđe Balašević premore očarljive zgodbe.<br /> Foto: Roman Šipić
7. 5. 2019 | 09:00
7. 5. 2019 | 10:16
1:43
Đorđe Balašević, najbolj priljubljen kantavtor v nekdanji skupni državi, se vrača v Slovenijo z ekskluzivnim koncertom v Cankarjevem domu, ki bo to nedeljo ob 19.30 in je že nekaj časa razprodan.

Občinstvu bo tokrat predstavil nov akustični projekt Kalendar mog detinjstva – Koledar mojega otroštva, s katerim je nedavno že nastopil v Zagrebu in kar štirikrat razprodal koncertno dvorano Lisinski, v Beogradu pa je trikrat razprodal Dom Sindikata –​ dvorano​ Kombank. Enak je naslov njegove avtobiografije, ki je izšla v srbščini in slovenščini.
Če je imel lani v Stožicah svoj največji koncert v Sloveniji, bo tokrat navduševal z legendarnimi pesmimi, ki jih bo predstavil z manjšo, bolj intimno zasedbo.

Vojvodinski trubadur, ki je na glasbeni sceni že več kot štirideset let, je dejansko imel najpomembnejšo glasbeno prelomnico ravno v Ljubljani. Prvo pesem, U razdeljak te ljubim, ki jo je izdala založba ZKP RTV Ljubljana, je posnel v Ljubljani. O tem nam je v intervjuju povedal: »Na snemanju pesmi U razdeljak te ljubim sem prvič pel v mikrofon, prav tako sem prvič šel v studio in snemal. V bistvu sploh nisem hotel peti, mislil sem, da bom le avtor pesmi in fant, ki bo v kotu brenkal na kitaro. Prepričan sem bil, da bo pesem odpel nekdo, ki to res zna. Potem sem jo odpel in le njej se lahko zahvalim za vse pesmi, ki so sledile in našle pot do ljudi, ki so mi pomembni in zaradi katerih vse to počnem.«

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine