Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Film & TV

Maruši Majer zlata arena na filmskem festivalu v Pulju

Za to vlogo je bila Maruša Majer na lanskem Berlinalu uvrščena med deset izjemnih evropskih mladih igralcev.
Maruša Majer je prepričala že veliko gledalcev in kritikov. FOTO: Voranc Vogel
Maruša Majer je prepričala že veliko gledalcev in kritikov. FOTO: Voranc Vogel
STA
21. 7. 2018 | 16:48
21. 7. 2018 | 17:06
1:31
Zagreb/Pulj - Celovečerec Mali režiserja Antonija Nuića je najboljši hrvaški film na letošnjem 65. Pula Film Festivalu, ki ga bodo sklenili zvečer s podelitvijo nagrad. Med nagrajenci je tudi slovenska igralka Maruša Majer, ki bo prejela zlato areno za glavno žensko vlogo v kategoriji koprodukcij za vlogo Mare v filmu Ivan režiserja Janeza Burgerja.

Maruša Majer, ki je bila za to vlogo na lanskem Berlinalu uvrščena med deset izjemnih evropskih mladih igralcev, je bila v Pulju nagrajena kot najboljša v konkurenci kolegic v kategoriji manjšinskih hrvaških koprodukcij. Žirija je med drugim ocenila, da je v tem filmu »udejanjila neverjetno moč materinskega instinkta«.
 

Festival do nedelje


Zlata arena za najboljši film v tej kategoriji je pripadla celovečercu Žaba režiserja Elmirja Jukića, ki je tudi nagrajenec za najboljšo režijo.

V hrvaškem programu najstarejšega filmskega festivala v sosednji državi se je sicer za zlate arene od prejšnje sobote potegovalo deset hrvaških in sedem koprodukcijskih celovečernih filmov. Festival bodo sklenili v nedeljo z reprizami nagrajenih hrvaških filmov.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine