Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Film & TV

Babica

Premiera v Kinodvoru v Ljubljani nocoj ob 19. uri.
Prizor iz filma Babica. FOTO: Promocijsko gradivo
Prizor iz filma Babica. FOTO: Promocijsko gradivo
V. U.
2. 5. 2018 | 06:00
1:42
Na platno ljubljanskega Kinodvora se vrača francoska filmska zvezdnica Catherine Deneuve, tokrat v drami Babica (Sage femme) v režiji Martina Provosta, ki se je že s prejšnjimi filmi pokazal kot avtor z izrazitim občutkom za ženske teme.

Naslovna babica v filmu, ki je svetovno premiero dočakal na Berlinalu, je predana in izkušena babica Claire, ki je vse življenje posvetila drugim.

Nepričakovan telefonski klic

Ravno ko se Claire ubada s skorajšnjim zaprtjem porodnišnice, v kateri dela, jo vznemiri nepričakovan telefonski klic. Béatrice Sobolevski, očetova nekdanja ljubica, ki je pred tridesetimi leti brez sledu izginila, bi jo rada spet videla.

Béatrice je Clairino popolno nasprotje: radoživa, muhasta in egocentrična ženska, ki ob svojem zrezku rada spije kozarček rdečega ... Film prinaša zgodbo o nenavadnem prijateljstvu med dvema zelo različnima ženskama, v njem ob Catherine Deneuve blesti še drugo veliko ime francoskega filma, igralka Catherine Frot.

Ko babica reši življenje režiserja

»Ob rojstvu mi je življenje rešila babica. Dala mi je svojo kri (...). Odločil sem se, da se ji na svoj način poklonim in ji posvetim ta film – prek nje pa tudi vsem tistim ženskam, ki delajo v senci in svoja življenja podarjajo drugim, ne da bi karkoli pričakovale v zameno,« je o filmu, ki sicer ni avtobiografski, povedal režiser Provost.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine