Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Novice

Zlato na rekordni višini pred odločitvijo Feda

Pričakovanja, da bo ameriška centralna banka prihodnji teden krepkeje znižala obresti, so ceno zlata potisnila nad 2570 dolarjev za unčo.
Cena za unčo zlata se je povzpela na d2570 dolarjev, v terminskih pogodbah pa se je že povsem približala 2600 dolarjem. FOTO: Edgar Su/Reuters
Cena za unčo zlata se je povzpela na d2570 dolarjev, v terminskih pogodbah pa se je že povsem približala 2600 dolarjem. FOTO: Edgar Su/Reuters
M. J.
13. 9. 2024 | 12:37
13. 9. 2024 | 13:33
1:24

Pričakovanja, da bo ameriška centralna banka Federal Reserve prihodnji teden krepkeje, za pol odstotne točke znižala svoje obrestne mere, so ceno žlahtne rumene kovine pognala v nove rekordne višine. Cena za unčo zlata se je povzpela nad 2570 dolarjev, v terminskih pogodbah pa se je že povsem približala 2600 dolarjem.  

Zlato se sicer še naprej draži zaradi velikega povpraševanja iz centralnih bank. Investitorji v njem vidijo varno zatočišče v razmerah povečanih geopolitičnih napetosti, tudi v kontekstu prihajajočih ameriških predsedniških volitev. 

Federal Reserve bo sicer o obrestnih merah odločal v sredo, zadnji avgustovski podatki o znižanju ameriške inflacije na 2,5 odstotka (najmanj po februarju 2021) pa krepijo obete, da se bo tokrat odločil za večjo pocenitev denarja.   

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Ne verjemite vražam; naj bo petek, 13., vaš srečni dan.

PREVERITE PONUDBO  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine