Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Novice

Združitev NKBM in SKB konec avgusta

Sedež banke bo sprva na Slovenski cesti v Ljubljani, nato v Emoniki.
Združena banka se bo primenovala v OTP. Foto Laszlo Balogh/Reuters
Združena banka se bo primenovala v OTP. Foto Laszlo Balogh/Reuters
12. 6. 2024 | 12:05
13. 6. 2024 | 09:39
1:41

SKB banka in Nova KBM se bosta predvidoma združili 22. avgusta letos, so objavili v SKB banki, ki bo do 20. junija o tem obvestila svoje stranke. Kot smo že poročali, se bo združena banka preimenovala v OTP, sedež pa bo imela v Ljubljani. »Storili bomo vse, da bo združitev za vas potekala čim bolj enostavno in nemoteno,« zagotavljajo v SKB banki.

image_alt
Madžarska OTP bo okrepila položaj na slovenskem trgu

Najprej bo izvedena pravna združitev, nato še operativna. Združitev je posledica dejstva, da je madžarski OTP postal lastnik obeh omenjenih bank. S tem bo nastala druga največja banka v državi.

Čeprav z združeno banko računajo na sinergije pri prihodkih in pri stroških, v OTP zagotavljajo, da odpuščanj ne predvidevajo, prav tako ne selitve delovnih mest zaposlenih v Ljubljano. Sedež banke bo sprva na Slovenski cesti v Ljubljani, nato v Emoniki, ki jo gradi OTP družba Mendota Invest.

Kdo bo vodil združeno banko, še ni znano, saj sedanji prvi mož NKBM John Denhof na lastno željo odhaja konec letošnjega leta. Prvi nadzornik bodoče skupne banke Imre Bertalan je pred kratkim pojasnil, da bi njegovega naslednika radi našli do konca junija.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine