Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Novice

Višje cene dvignile prihodke Salusa

Veletrgovec z zdravili in medicinsko opremo se poteguje za nakup konkurenta Farmadent.
Salus v polletnem poročilu komentira, da je doseženi rezultat nekoliko nad postavljenim načrtom za prvo polletje. FOTO Alešš Černivec/Delo
Salus v polletnem poročilu komentira, da je doseženi rezultat nekoliko nad postavljenim načrtom za prvo polletje. FOTO Alešš Černivec/Delo
12. 8. 2022 | 11:15
12. 8. 2022 | 11:33
1:56

Trgovec z zdravili in medicinsko opremo Salus je v prvem polletju ustvaril 247 milijonov evrov prihodkov od prodaje, kar je 14 odstotkov več kot v istem obdobju lani. Rast je celoti posledica višjih cen, ki so se pojavile že v nabavi. Kosmata prodajna marža, ki predstavlja razliko med prodajno in nabavno vrednostjo izdelkov, je bila malo nižja kot v istem času lani.

Dobiček iz poslovanja skupine se je zmanjšal za pet odstotkov in v prvem polletju znaša 7,9 milijona evrov. Čisti dobiček pa je medletno zdrsnil za 13 odstotkov in znašal 6,4 milijona evrov.

Takšno poslovanje je družba letos tudi načrtovala. Salus namreč v polletnem poročilu komentira, da je doseženi rezultat nekoliko nad postavljenim načrtom za prvo polletje. Salus letos načrtuje 449 milijonov evrov prihodkov od prodaje in 12,7 milijona evrov čistega dobička.

Salus je v začetku letošnjega leta odstopil od prevzema Medicoengineeringa, ker niso bili izpolnjeni odložni pogoji. Aprila letos pa je podal ponudbo za nakup mariborskega veletrgovca z zdravili in medicinskimi pripomočki Farmadent. Družba je v večinski lasti Mestne občine Maribor, preostali lastniki pa so okoliške občine. Izid te ponudbe bo predvidoma znan konec septembra. Marca letos je Salus ustanovil tudi hčerinsko družbo v Litvi. 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine