Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Novice

Večernega prihoda iz Frankfurta na Brnik ni bilo, odpovedanih še več letov

Zaradi stavke osebja zemeljske oskrbe Lufthanse na več nemških letališčih so nekateri leti Lufthanse z ljubljanskega letališča odpovedani.
Osebje Lufthanse je k stavki, ki bo trajala od danes zvečer do sobote zjutraj, pozval sindikat Verdi. FOTO: Kai Pfaffenbach/Reuters
Osebje Lufthanse je k stavki, ki bo trajala od danes zvečer do sobote zjutraj, pozval sindikat Verdi. FOTO: Kai Pfaffenbach/Reuters
STA
6. 3. 2024 | 13:46
6. 3. 2024 | 22:15
1:37

Zaradi stavke osebja zemeljske oskrbe Lufthanse na več nemških letališčih so nekateri leti Lufthanse z ljubljanskega letališča odpovedani. Že v sredo je bil odpovedan večerni prihod iz Frankfurta, za četrtek in petek so odpovedani vsi prihodi in odhodi iz oz. v Frankfurt in München, za soboto pa je odpovedan jutranji let v Frankfurt.

Osebje Lufthanse je k stavki, ki traja od danes zvečer do sobote zjutraj, pozval sindikat Verdi. Gre za četrto stavko od začetka februarja, s katero zahtevajo zvišanje plač.

Verdi zahteva 12,5-odstotno zvišanje plač za več kot 20.000 zaposlenih in inflacijski dodatek v višini 3000 evrov, ki bi ga podjetje obročno izplačevalo v prihodnjem letu.

Lufthansa je februarja privolila v okoli desetodstotno zvišanje plač z letošnjim decembrom in izplačan dodatek v naslednjih 25 mesecih, a se sindikat s ponudbo ne strinja, je poročala nemška tiskovna agencija DPA. Naslednji krog pogajanj je predviden za 13. in 14. marec.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine