Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Novice

Nissan bo odslovil 12.000 zaposlenih

Japonskemu proizvajalcu je strmoglavil dobiček.
Nissanov prvi mož Hiroto Saikawa napoveduje ostro prestrukturiranje podjetja.<br />
FOTO: Reuters
Nissanov prvi mož Hiroto Saikawa napoveduje ostro prestrukturiranje podjetja.<br /> FOTO: Reuters
G. B.
25. 7. 2019 | 13:17
25. 7. 2019 | 14:35
1:44
Nissan, japonski partner francoskega Renaulta, namerava po občutnem padcu dobička število zaposlenih v prihodnjih treh do štirih letih zmanjšati za kar 12.500, kar predstavlja devet odstotkov vse njihove delovne sile.

Njihovo poslovanje se je namreč močno poslabšalo, v prvem kvartalu poslovnega leta 2019/20, ki se je končalo 1. aprila, so imeli le še bornih 13,3 milijona evrov dobička iz poslovanja, kar je ogromno nazadovanje glede na isto lansko obdobje in še slabše od že tako negativnih napovedi tržnih analitikov. Kljub temu je Nissan ob objavi četrtletnih poslovnih rezultatov ohranil svoje napovedi za celotno poslovno leto in še naprej meri na precejšen dobiček.

Nissan je v preteklem četrtletju po svetu prodal 1,23 milijona vozil, kar je pomenilo šestodstotno nazadovanje. V prihodnje bodo poleg zmanjšanja zaposlenih skrčili tudi število modelov v ponudbi oziroma se bodo usmerili na le najbolj prodajane.

Hiroto Saikawa, ki vodi Nissan, je danes povedal, da bodo odpuščanja delavcev sledila v 14 tovarnah po vsem svetu. Saikawa naj bi bil tisti, ki je japonskim oblastem nakazal zatrjevano velike finančne kršitve dolgoletnega velikega šefa zveze Renault-Nissan Carlosa Ghosna, ki je bil nato več mesecev v japonskem zaporu, zdaj pa ga čaka sojenje. Ghosn sicer povratno toži Nissan.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine