Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Novice

Nemčija zaprtim na pomoč z desetimi milijardami evrov

Nemčija bo zaprtim panogam v novembru nadomestila do 75 odstotkov izpada prihodkov.
Nemški minister za finance Olaf Scholz je predstavil dodatne finančne pomoči za zaprte panoge. FOTO: Tobias Schwarz/AFP
Nemški minister za finance Olaf Scholz je predstavil dodatne finančne pomoči za zaprte panoge. FOTO: Tobias Schwarz/AFP
29. 10. 2020 | 14:35
10. 11. 2020 | 09:39
2:03
Nemška vlada bo vsem podjetjem, vključno s samozaposlenimi v panogah, ki bodo novembra morale prenehati poslovati, pomagala z dodatnimi desetimi milijardami evrov. Podjetjem z manj kot 15 zaposlenimi bodo nadomestili 75 odstotkov prihodkov, ki so jih ustvarila v novembru leta 2019, tistim z do 50 zaposlenimi pa v višini 50 odstotkov.

Minister za finance Olaf Scholz in minister za gospodarstvo Peter Altmaier sta na novinarski konferenci pojasnila, da tokrat uvajajo natančno ciljane ukrepe in da zato lahko prizadetim pomagajo v večji meri. Podjetjem bodo na voljo tudi hitra posojila državne banke KfW, ki so se kot zelo uspešen ukrep izkazala spomladi. Bodo pa tokrat na voljo tudi podjetjem z manj kot deset zaposlenimi.

Kot je pojasnil minister Altmaier, bodo s takšnimi pavšalnimi pokritji fiksnih stroškov podjetij močno pospešili izplačila sredstev. V to bodo vključeni tudi samozaposleni, pa tudi tisti, ki jih bodo zaprtja prizadela posredno, je zagotovil minister Altmaier.

Minister Scholz je poudaril, da so številke o novookuženih v Nemčiji kritične, samo danes je bilo namreč okoli 17.000 na novo potrjenih okužb.

image_alt
Evropa išče izhod iz brezna pandemične krize


Nemška vlada bo s ponedeljkom uvedla delno zaprtje javnega življenja in gospodarstva. Do konca meseca bodo zaprti vsi gostinski lokali, športni objekti, vključno s fitnesi in bazeni, kozmetični saloni, prav tako se zapirajo hotelske in drugi namestitveni objekti. Prepovedane so tudi vse prireditve, zaprla se bodo gledališča, operne hiše, sejmi ... Odprte pa ostajajo vse trgovine, frizerski saloni ter vrtci in šole.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine