Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Novice

Mercator prodal 10 trgovskih centrov Supernovi

Monetizacija nepremičnin Mercatorja dobila pospešek
 FOTO: B. F.
 FOTO: B. F.
12. 10. 2018 | 11:38
12. 10. 2018 | 19:29
2:11
Ljubljana - "Mercator in Supernova sta danes podpisala pogodbo o prodaji desetih trgovskih centrov v Sloveniji. Prodajna pogodba, katere vrednost je 116,6 mio EUR, predvideva tudi, da bo Mercator dolgoročno najel dele centrov, v katerih izvaja svojo osnovno dejavnost. Podpisana pogodba je dokaz, da Mercator uspešno nadaljuje projekt monetizacije, ki je namenjen predvsem razdolževanju, in s tem omogoča dolgoročni razvoj Skupine. S prodajo desetih centrov v Sloveniji je zaključena druga faza projekta monetizacija, s katerim bo Mercator nadaljeval tudi v prihodnje," so sporočili iz Mercatorja. Projekt se je začel v 2017.

Kako teče prestrukturiranje Mercatorja, preberite v članku: Muke najboljšega soseda


Mercator bo nepremičnine vzel v najem


"S pogodbo bo Supernova prevzela trgovske centre Ajdovščina, Celje, Jesenice (na fotografiji), Koper I, Kranj Primskovo, Kranj Savski otok, Ljubljana Šiška, Postojna, Novo mesto in Slovenj Gradec. S pogodbo si je Mercator zagotovil najemno pogodbo za dobo 15 let z možnostjo podaljšanja najemne pogodbe za nadaljnjih 15 let pod enakimi pogoji. V pogajanjih je Mercator zasledoval dva ključna kriterija – višino prodajne cene in višino najemnine. Novi lastnik trgovskih centrov se je s pogodbo tudi zavezal, da bo vlagal v obnovo centrov," so še sprolili iz Mercatorja.


Prva monetizacija v Beogradu


Mercator je konec 2017 s podjetjem Retail Center iz Beograda podpisal pogodbo o prodaji Mercator centra Beograd in pogodbo o dolgoročnem najemu dela trgovskega centra. Kupoprodajna cena znaša 46 milijonov evrov brez DDV. Več v članku: Mercator prodal trgovski center v Beogradu za 46 milijonov evrov
 

 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine