Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Novice

Luka Koper rasla pri kontejnerjih, nazadovala pri avtomobilih

V prvem kvartalu rast prihodkov in dobička.
FOTO: Tomi Lombar
FOTO: Tomi Lombar
24. 5. 2019 | 17:32
24. 5. 2019 | 17:37
2:07
V prvem kvartalu so čisti prihodki od prodaje Skupine Luka Koper dosegli 61 milijonov evrov in so bili za 8 odstotkov oziroma za 4,4 milijona evrov večji kot v letu 2018. Višji prihodki so bili doseženi iz naslova skladiščenja, dviga cen in ugodnejše strukture pretovora. Poslovni izid iz poslovanja (EBIT) Skupine je v prvem trimesečju leta 2019 znašal 17 milijonov evrov, kar je za en odstotek manj kot v  enakem obdobju lanskega leta. Za en odstotek se je zmanjšal tudi poslovni izid iz poslovanja pred amortizacijo (EBITDA) in dosegel 24 milijonov evrov. Čisti poslovni izid se je v obravnavanem obdobju povečal za en odstotek in je dosegel 14,4, milijona evrov.

Preberite tudi: Luka Koper izgublja posle, Trst raste


Avtomobilov je Luka Koper pretovorila man


V prvem četrtletju leta 2019 je ladijski pretovor dosegel 6 milijonov ton blaga, kar je 3 odstotke manj kot v prvem četrtletju leta 2018. Nižji ladijski pretovor je družba dosegla na terminalu za razsute tovore, saj je bila v prvem četrtletju leta 2018 dobava blaga intenzivnejša zaradi remonta plavža, ki je potekal od sredina julija do konca septembra 2018. Nižji je bil tudi pretovor avtomobilov, kar je odraz obstoječe tržne situacije zmanjšane prodaje vozil na ključnih trgih Evrope. Rast pretovora pa je družba dosegla pri blagovnih skupinah kontejnerji in tekoči tovori, so sporočili iz Luke Koper.

Kot smo poročali, je Luka Koper večkrat neuspešno razpisala gradnjo garažne hiše za avtomobile, posel s partnerjem Deimler pa so kljub vsemu uspeli obnoviti.
 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine